Suverenní jízda Polky Šwiatekové pokračuje, o finále Roland Garros se utká s Ruskou Kasatkinovou

Světová jednička Iga Šwiateková ve čtvrtfinále Roland Garros porazila 6:3 a 6:2 Jessicu Pegualovou z USA. Polská tenistka vyhrála 33. zápas za sebou a v semifinále pařížského grandslamu vyzve Darju Kasatkinovou z Ruska. V semifinále je i Chorvat Marin Čilič, který udolal Rusa Andreje Rubljova v pěti setech po závěrečném tie-breaku.

Paříž (Aktualizováno: 20:50 1. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světová jednička Iga Šwiateková z Polska během čtvrtfinále Roland Garros proti Jessice Pegualové z USA

Světová jednička Iga Šwiateková z Polska během čtvrtfinále Roland Garros proti Jessice Pegualové z USA | Foto: Aurelien Morissard | Zdroj: Panoramic, Reuters

Šwiateková den po jednadvacátých narozeninách bez větších problémů potvrdila roli favoritky. Pegualovou porazila za hodinu a půl a osamostatnila se na třetí příčce pořadí hráček s nejdelší vítěznou sérií od roku 2000.

Nadal porazil na French Open ve strhující bitvě Djokoviće. V semifinále ho čeká Zverev

Číst článek

Vítězka French Open z roku 2020 na čtvrté místo odsunula Justine Heninovou z Belgie. Před Šwiatekovou už jsou pouze Američanky Venus Williamsová (35 vítězství) a Serena Williamsová (34).

Kasatkinová porazila 6:4, 7:6 krajanku Veroniku Kuděrmětovovou a poprvé v kariéře prošla do grandslamového semifinále. Dvacátá nasazená, která si v Paříži zahrála čtvrtfinále už v roce 2018, může na Roland Garros triumfovat jako první Ruska po Marii Šarapovové v roce 2014.

První dvojici pro čtvrteční semifinále už v úterý vytvořily Italka Martina Trevisanová a Coco Gauffová z USA. Obě si o grandslamové finále zahrají poprvé v životě.

Čilič přehrál Rubljova

Mezi muži předvedli strhující bitvu Rus Andrej Rubljov a Chorvat Marin Čilič. Více než čtyřhodinovou přethovanou zakončil vítězně chorvatský tenista. Svého soupeře udolal 5:7, 6:3, 6:4, 3:6 a 7:6. Čilič sbíral body skvělým podáním a tvrdým forhendem, pohyblivější Rubljov byl agresivnější z bekhendu. 

Jelikož Čilič svůj match ball v závěrečném setu za stavu 5:4 nevyužil, přinesl rozuzlení až tie-break. Nově do deseti míčků, stejným systémem se od teď bude zakončovat na všech grand slamech.

Dlouhá závěrečná hra svědčila víc Čiličovi, rychle získal náskok a závěr si suverénně pohlídal, 10:2. V semifinále se tak utká s jedním z dvojice Casper Ruud, Holger Rune.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme