Teniska Fruhvirtová prohrála v Ósace s Dartovou poosmé v řadě, v San Diegu se nedařilo Plíškové

Osmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová prohrála na okruhu WTA osmý zápas v řadě. Čtvrtá nasazená česká reprezentantka podlehla na turnaji v Ósace v dohrávce zápasu prvního kola, který byl v pondělí přerušen za stavu 1:1 na sety kvůli tmě, Britce Harriet Dartové 5:7, 7:5, 2:6. Karolína Plíšková vypadla na turnaji v San Diegu v prvním kole.

Ósaka (Aktualizováno: 10:42 12. 9. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová | Zdroj: Profimedia

První sadu vyhrála Dartová v pondělí za 68 minut, druhou stejným poměrem získala po takřka hodině a půl Fruhvirtová. Lépe vstoupila i do úterního pokračování a ujala se vedení 2:0, další game už ale proti 161. hráčce světa nepřidala. Celkem na kurtu obě soupeřky strávily téměř tři a půl hodiny.

Jediná česká zástupkyně v Japonsku Fruhvirtová by ještě v úterý měla nastoupit do čtyřhry.

Nedařilo se ani Plíškové

Plíšková v duelu s Anhelinou Kalininovou nedotáhla obrat, který nastartovala kanárem ve druhém setu, a ukrajinské soupeřce podlehla za dvě a půl hodiny 6:7, 6:0, 3:6. Úvodní kolo nezvládla na okruhu WTA posedmé v sezoně.

Jednatřicetiletá česká tenistka nevyužila v úvodní sadě dva setboly a ztratila ji za 70 minut v tie-breaku 4:7, ve druhé ale zlepšila podání a po půlhodině hry vyrovnala na 1:1.

Lépe pak vykročila i do rozhodujícího třetího setu, v němž se po brejku ujala vedení 2:1. Výhodu ale nedokázala potvrdit a soupeřka se ziskem čtyř gamů v řadě dostala do vedení 5:2.

První vítězství ve třetím vzájemném zápase s Plíškovou si už Kalininová nenechala utéct a překazila tak vyhlídky na české derby. Ve druhém kole se Ukrajinka utká s Barborou Krejčíkovou, která měla na úvod coby čtvrtá nasazená volný los.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme