Manželé i konkurenti. Kateřina a Matthew Emmonsovi pomáhají v biatlonu se střelbou, každý jinému týmu

Vychovávají spolu čtyři děti, ale teď z nich na pár dní byli soupeři. Olympijští vítězové ve sportovní střelbě Kateřina a Matthew Emmonsovi trávili předvánoční čas na biatlonovém Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. Jenže každý zvlášť. Matthew pomáhal se střelbou americkému týmu, jeho manželka tomu českému.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina a Matthew Emmonsovi, střelečtí poradci českého a amerického biatlonu

Kateřina a Matthew Emmonsovi, střelečtí poradci českého a amerického biatlonu | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

„Přesně takhle jsem si to představovala. Je naprosto super, jak tribuny bouří,“ vyprávěla Radiožurnálu Kateřina Emmons na střelnici biatlonové arény v Novém Městě na Moravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak spolu vychází Kateřina a Matthew Emmonsovi jako konkurenti? A komu fandí jejich děti?

Přímo na střelnici se postavila vůbec poprvé. Dalekohled před sebou neměla, místo toho se jednou přikrčila, jindy naklonila na nějakou stranu a úpěnlivě zkoumala české biatlonisty.

„Vidím, jak zalehávají, manipulaci se zbraní, odskoky zbraně, když spustí. U některých ran hlavně vestoje je to markantní, že zbraň jde jinam nebo je vidět pohyb na víc. Každá chvilka je cenná,“ líčila olympijská vítězka.

Zatímco Matthew Emmons pomáhal americkým biatlonistům jako střelecký konzultant už zhruba čtyři roky, Kateřinu zlákali Češi letos. Až teď v Novém Městě se ale oba zároveň postavili na střelnici. V podstatě jako konkurenti. „Je to vtipný,“ smála se Kateřina.

Lucie Charvátová po letech znovu boduje: ‚Trenér nám dodal šťávu, biatlon mě začal znovu bavit.‘

Číst článek

„Jsem rád, že tu je. Vždycky fandím americkému i českému týmu, je to normální. O biatlonu se bavíme možná ještě víc. Když budeme úspěšní oba, je to lepší pro všechny,“ reagoval Matthew Emmons na otázku, jestli nemá spolupráce s různými týmy dopad na střelecké manželství.

Komu ale fandily čtyři děti Kateřiny a Matthewa Emmonsových, které také byly v Novém Městě a během závodů je hlídaly dobrovolnice?

„Když jsme se dívali na stíhačku, nejstarší dcera Julča fandila Švédům,“ překvapil Matthew Emmons. „Nevím proč, ve Švédsku byla jednou,“ vyprávěl.

A tak si devítiletá Julie Emmons užila ve Vysočina Aréně zatím nejvíc radosti, protože Švédové tu, na rozdíl od Čechů i Američanů, slavili umístění na stupních vítězů. Rodiče se asi budou muset víc snažit.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme