Po vydařené sezoně plánuje skokan na lyžích Matura kachnu a dovolenou u moře
Skokan na lyžích Jan Matura udělal definitivní tečku za svou životní sezónou. Udělal ji pochopitelně na lyžích, jenže nikoliv na skokanských, ale na sjezdových. Zúčastnil se totiž otevřeného mistrovství republiky sportovních novinářů v obřím slalomu a v kategorii hostů skončil jedenáctý. Dvojnásobného vítěze Světového poháru, který vzal do Harrachova i syna Matěje, oslovil v cíli reportér Jan Suchan.
Vy jste dnes vyměnil lyže skokanské za ty sjezdové, jak jste spokojený se svým výsledkem?
Myslel jsem na vyšší umístění, ale šlo hlavně o zábavu a užít si to. Žádné velké ambice tak nebyly. I když porazit ve skokanském souboji Romana Koudelku, to bylo hlavní!
Romana Koudelku jste porazil, jaký máte vlastně vztah k sjezdovým lyžím?
Tak lyžování mě baví všeobecně, každé jaro jezdím pravidelně tady kolem Harrachova a Špindlerova Mlýna. Mám to rád.
Žádný strach ze zranění na sjezdovce nebyl?
Ne, tak lyžovat myslím umím docela dobře. Samozřejmě, když se musíte trefovat mezi branky, tak je to něco jiného než jezdit po sjezdovce jak se vám zlíbí. ale že bych se zranil, to ne. Mám to myslím pod kontrolou.
Lze najít něco společného mezi lyžováním skokanským a lyžováním alpským?
Možná ta rychlost, ale jinak je to něco úplně jiného.
Stojíme u harrachovského můstku, kde jste zaznamenal jeden z nejlepších výkonů v kariéře, vzpomněl jste si na to?
Tak zrovna jsme o tom s Romanem mluvili, že by tady dnes byly podmínky dobré pro skoky, ale spíš z legrace. Nějaké vzpomínky z toho závodu tam samozřejmě pořád jsou, ale dnes jsme si přijeli hlavně zablbnout. Jsem rád, že ta sezona je u konce a teď si konečně odpočinu.
Jak se odměníte za skvělou sezónu?
Uvidíme, ještě jsme si chtěli zalyžovat, ale asi vyrazíme k moři. Poslední dva roky jsme totiž nebyli.
A co takhle jídlo, protože je známo o skokanech, že se během sezóny hodně omezují? Takže přijde na řadu i nějaká kachnička?
Teď už je to po sezóně volnější, takže si samozřejmě dám rád nějakou kachnu nebo něco výživnějšího.