Ve stínu dioxinového skandálu začíná v Berlíně největší potravinářský veletrh

Dioxinový skandál těžce poškodil německý potravinářský průmysl. Spotřebitele trápí otázka, kolik kontaminovaných potravin se jim dostalo na stůl. O návrat ztracené důvěry se chce potravinářský a zemědělský průmysl pokusit na dnes začínajícím veletrhu Grüne Woche.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolková ministryně pro výživu Ilse Aignerová představila svůj "akční plán"

Spolková ministryně pro výživu Ilse Aignerová představila svůj "akční plán" | Foto: AFP

Zatímco v jiných letech se o Grüne Woche mluví jako o berlínském Oktoberfestu, letos veletrh zastiňuje dioxinový skandál.

Kontaminované vepřové se dostalo i do Česka. O tom, jak podobným případům v budoucnu zabránit, by měl dnes s ministryní Aignerovou jednat i český ministr zemědělství Fuksa.

„To, co se Německu daří v automobilovém odvětví, musíme dokázat i v potravinářském průmyslu. Musíme bojovat o nejvyšší kvalitu, značka Made in Germany musí být kvalitní značkou i v oblasti potravin,“ nechala se slyšet Aignerová.

Dioxinový skandál zatím otřásl důvěrou německých zákazníků i dovozců v zahraničí. Prodej vajec klesl v Německu o 20 procent, v případě drůbežího a hovězího masa jsou ztráty ještě větší.

Německá vláda nyní přijala akční plán, který by měl napříště zabránit opakování takového skandálu. Jeho hlavním cílem je zpřísnění pravidel větší kontroly a návrat k ekologičtějšímu zemědělství.

Klára Stejskalová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme