pomazánka

pomazánka v textech na iROZHLASU

O Kanálu a makrele

Brighton| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

V Čechách jsme si makrelu oblíbili jako studený pokrm, často jen s chlebem, ale i v salátech a pomazánkách. Je skvělá a její použití je tak rozmanité, že se snad ani nedá vyčerpat.

|Simona Bartošová, Barbora Kladivová |Ekonomika

V pomazánce ze Slovenska botulotoxin nebyl. Výrobce má finanční problémy

Cizrnová pomazánka slovenské společnosti Alfa Bio botulotoxin neobsahovala. Podle zprávy slovenského Regionálního úřadu veřejného zdravotnictví v Banské Bystrici pacient, který údajně po jejím snězení upadl do kómatu, v těle jedovatou látku neměl. Firmě, která pomazánku vyrábí, ale razantně klesly tržby a zřejmě bude muset propouštět.