Projevuje se podobně jako závislost na alkoholu nebo kokainu. Mezi příznaky závislosti na průmyslově zpracovaných potravinách patří nekontrolovatelná konzumace a nadužívání.
Mnohdy do problémů zapadneme bez vlastního přičinění. Co však lze ovlivnit, je přístup ke stresovým situacím a mimo pozitivního myšlení je tu možnost pohlazení duše chutí výborné stravy.
Kuchařky z mateřské školy Podlesí u Příbrami vaří dětem s péčí a láskou. Letos vyhrály soutěž ve vaření v Makro akademii v Praze a odvezly si zlatý pohár.
Jedním ze současných trendů stravování jsou zkvašené neboli fermentované potraviny. „O zdravotních benefitech je teď asi třetina internetu,“ glosuje Zuzana Ouhrabková, která píše blog Zkvašeno.cz.
U 26 lidí byly potíže tak vážné, že museli být hospitalizováni. V nemocnicích zůstává ještě 18 pacientů, jejichž stav lékaři označují za středně vážný.
Kdybychom se o sebe dobře starali, zdravě jedli, nekouřili a hýbali se, tak dokážeme těm nejběžnějším nemocem zabránit, říká specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková.
Kuchařky z Gymnázia Zlín - Lesní čtvrť zvítězily v letošním ročníku soutěže o nejlepší tříchodové menu pro školáky. Kompletní oběd včetně dezertu se musel vejít do ceny 34 korun. V Brně soutěžilo deset týmů ze školních jídelen z celé České republiky.
Proti automatům se sladkostmi ve školách chce bojovat i ministerstvo školství. Nahradit by je měly zdravé svačiny. V Děčíně už je dětem i rodičům nabízí soukromá firma. Zájem ale mají spíš dospělí, než děti. Na zdravé jídlo totiž nejsou zvyklé, nechutná jim.
Naučit dítě zdravě jíst je úkol zejména pro jeho rodinu. Rodiče by měli jít příkladem a nabízet dětem co možná nejpestřejší výběr potravin, zároveň se ale pokud možno vyhnout ultimátnímu zákazu toho, co je nezdravé.