Česko překonalo krizi v logistice a spedici

Zdá se, že odvětví logistiky a spedice v Česku překonalo krizi, přestože v posledních letech zápasilo s propadem poptávky a nárůstem ceny pohonných hmot. V současnosti tuzemská poptávka po logistických a speditérských firmách převyšuje nabídku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Auta se přepravují především na kamiónech

Auta se přepravují především na kamiónech | Foto: Volkswagen Autoeuropa

„Kamiony v České republice převážejí všechny druhy zboží. Především automobilové díly, potraviny. Hromadné substráty, tedy uhlí, šrot, rudy jsou doménou železniční dopravy,“ vysvětluje Jan Ekl, výkonný ředitel svazu spedice a logistiky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O logistice a speditérství mluvil na Rádiu Česko Jan Ekl, výkonný ředitel svazu spedice a logistiky

Nejvíce zboží se ve světě vyrábí na dálném východě. Odtamtud se do Evropy dostává lodí. Z velkých přístavů, v Nizozemí a v severním Německu se pak do logistických center v jednotlivých zemích dostává po silnicích kamiony.

Podle Ekla máme díky své poloze ve středu Evropy ideální šanci být logistickým centrem, ze kterého se dají zásobovat ostatní státy Evropy.

„Krize se projevila například tím, že firmy zmenšily svoje zakázky, ale stále trvají na rychlosti a veškerém servisu,“ dodává Ekl.

Tomáš Pavlíček, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme