Skiareály kvůli vyšší DPH zdraží permanentky až o desetikoruny

Některé lyžařské areály v zimě zdraží skipasy. Důvodem je zvýšení cen energií a DPH. Více zaplatí lyžaři třeba na Černé hoře u Janských Lázní, na Ještědu, Klínovci, v Peci pod Sněžkou nebo na šumavském Špičáku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nástupní stanice ve Skiareálu Špičák

Nástupní stanice ve Skiareálu Špičák | Foto: Skiareál Špičák

Největší lyžařský areál na české straně Šumavy Špičák zdraží letos celodenní permanentku o 20 korun. Za skipas tak lyžaři v zimní sezoně zaplatí 540 korun, mládež 365 korun.

Majitelé areálu tvrdí, že jen kopírují daňovou politiku státu a zdražením reagují na předpokládané zvýšení DPH, které už nedokážou sami vstřebat. Většina středisek v Plzeňském kraji ale letos ceny skipasů nezvýší.

Ze čtyř největších krkonošských skiareálů zůstává Harrachov i Rokytnice na loňských cenách, nezdraží ani provozovatelé ve Špindlerově Mlýně.

„Ceny jednodenních lístků určitě nahoru nepůjdou a ceny balíků s ubytováním mohou být výrazně atraktivnější, než tomu bylo v minulosti,“ potvrdil Bohuš Hlavatý, generální ředitel společnosti Tatry Mountain Resorts, která je většinovým pronajímatelem od ČSTV.

Více ale lyžaři zaplatí v nově vytvořeném SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou. Za jednodenní skipas tam dospělí zaplatí v hlavní sezóně 590 namísto dosavadních 620 korun.

Eliška Pilařová, Martin Hromádka, Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme