Festival Soundtrack začíná v Poděbradech. Připomene skladatele Karla Svobodu

Filmové projekce, hudební diskuse nebo speciální koncerty. Tohle všechno nabízí festival filmové hudby a multimédií Soundtrack, který ve čtvrtek začíná v Poděbradech. Jeden z koncertů bude letos patřit legendě filmového hudby Karlu Svobodovi. Na své si přijdou i fanoušci Beatles.

Poděbrady Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filmové projekce, hudební diskuze nebo speciální koncerty. Tohle všechno nabízí festival filmové hudby a multimédií Soundtrack, který ve čtvrtek začíná v Poděbradech (archivní foto)

Filmové projekce, hudební diskuze nebo speciální koncerty. Tohle všechno nabízí festival filmové hudby a multimédií Soundtrack, který ve čtvrtek začíná v Poděbradech (archivní foto) | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Hlavním headlinerem je určitě Karel Svoboda. Myslím si, že kdyby se narodil o oceán vedle, tak by byl dnes slavný minimálně jako Hans Zimmer,“ představuje největší lákadlo letošního Soundtracku Poděbrady jeho ředitel a zakládající člen skupiny Lucie Michal Dvořák.

Návštěvníci se mohou těšit na tři desítky písní a melodií Karla Svobody. „Myslím si, že tituly jako Návštěvníci, Dobrodružství kriminalistiky nebo Cirkus Humberto nemusíme připomínat, protože je to zlatý fond naší soundtrackové studnice. Koncert odehraje pardubická filharmonie a dirigovat ho bude Kryštof Marek,“ doplňuje Dvořák. 

31:16

Cirque du Soleil už mě neláká. Mám raději představení, kdy je člověk blízko, říká šéf Letní Letné

Číst článek

Na své si letos přijdou i fanoušci skupiny Beatles, v poděbradské zámecké zahradě vystoupí během speciálního tří a půl hodinového programu expert na legendární brouky z Liverpoolu Colin Hall. Na Soundtrack Poděbrady dorazí i britská skupina Molotov Jukebox s frontmankou Natalií Tenou, která si zahrála v sérii filmů o Harrym Potterovi.

Osmý ročník poděbradského festivalu nabídne i zážitek v podobě Kavárny potmě, kterou přiveze nadační fond českého rozhlasu Světluška. „Zažijete tak úplně zatemněný prostor, který vám na hodinu přiblíží svět nevidomých lidí, kteří i v té kavárně obsluhují,“ zve ředitel Světlušky Jiří Váňa.

„Vedeme dlouhodobé diskuse s obdobnými festivaly, především s tím na Tenerife nebo v polské Varšavě. Složité programy, kdy promítáme film a symfonický orchestr či kapela hrají kompletně všechny hudební party živě, děláme ale pouze my v Poděbradech,“ doplňuje výkonný ředitel festivalu Miroslav Paskovský.

Čtyřdenní festival filmové hudby a multimédií zakončí v neděli koncert slovenské zpěvačky Jany Kirschner.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme