Skupina OneRepublic vydala novou desku. Nechybí ani písnička z fotbalového mistrovství Evropy

Co píseň, to hit, píší hudební kritici. Americká pop-rocková skupina OneRepublic vydala novou - šestou studiovou - desku s názvem Artificial Paradise. Je na ní patnáct písní. Nechybí ani skladby, které skupina vydávala od roku 2021 jako singly.

Colorado Springs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela OneRepublic na Coulours of Ostrava

Kapela OneRepublic na Colours of Ostrava | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Jak být autentický ve stále umělejším světě? I tohle je otázka, kterou si na nové desce kladou OneRepublic. Šestičlenná skupina na ní spolupracovala třeba i s francouzským hudebním producentem a DJ Davidem Guettou, se kterým společně předělala slavný hit moldavských O-Zone.

Na albu s názvem Artificial Paradise je patnáct songů - a některé z nich už teď znají posluchači po celém světě. Skupina totiž na desku zařadila i písně, které vydávala od roku 2021 jako singly. Nechybí ani speciální song Fire, který OneRepublic složili pro letošní fotbalové mistrovství Evropy.

Američní pop-rockeři se dali dohromady v roce 1996 v Colorado Springs. Tehdy si říkali This Beautiful Mess a hráli především pro rodinu a ve škole. O deset let později už jako OneRepulic nahrávali svojí debutovou desku.

„Jsme fanouškovskou kapelou, je to taková naše armáda. A důvod, proč ještě existujeme, jsou právě naši fanoušci. Díky nim máme stále inspiraci ke skládání nových písní,“ řekl v jednom z rozhovorů frontman kapely Ryan Tedder.

Od roku 2007 se kapela stabilně zabydlela na prvních příčkách hitparád a fanoušci vyprodávají její koncerty po celém světě. Do konce roku zahraje třeba ještě v Bangkoku nebo Berlíně.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme