SOUTĚŽ: Jeden hrnec. Vyhrajte kuchařku, která vás naučí vařit beze zbytků

Jde to dělat jednoduše a udržitelně, slibuje Susann Kreiheová, autorka knižní kuchařky Jeden hrnec – Žádné zbytky. Podle jejího návodu si uvaříte například španělský zapečený koláč, kroupové rizoto s mrkví, gruzínský hovězí guláš nebo upečete třeba žemlovku s třešněmi. O kuchařku hrajeme tento týden v pravidelné knižní soutěži webu iROZHLAS.cz.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Kuchyně Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden hrnec. Vyhrajte kuchařku, která vás naučí vařit beze zbytků

Jeden hrnec. Vyhrajte kuchařku, která vás naučí vařit beze zbytků | Zdroj: Pixabay

Vařit udržitelným způsobem není vždy snadné. Jednotlivá jídla musíte dobře naplánovat, aby vám nakonec nezbyla třeba půlka zelí nebo otevřený kelímek smetany. Kniha Susann Kreiheová vám takové vaření usnadní. Vystačíte si přitom jen s jedním hrncem, pekáčem nebo pánví.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Mým cílem především je, aby se vyhazovalo méně jídla, ještě lépe aby při přípravě pokrmů vůbec žádné zbytky nezůstávaly. Mám na mysli načatý kelímek zakysané smetany, poslední kousek sýra v krabičce nebo tři osamělé žampiony v misce,“ říká autorka knihy.

„Všechny recepty jsou navrženy tak, aby tyto zbytky ideálně vůbec nevznikly. Všechny čerstvé suroviny se v receptech zužitkují,“ slibuje.

Kuchařka Jeden hrnec – Žádné zbytky | Zdroj: Nakladatelství Esence

Udržitelnost je pro Susann Kreiheovou srdeční záležitostí. Už řadu let vášnivě vyvíjí recepty na míru, které pravidelně vycházejí v kuchařkách a časopisech. Kromě toho pracuje také jako ghostwriterka pro známé špičkové šéfkuchaře. O vaření píše i na svém blogu gerichte-werkstatt.de.

Kuchařku Jeden hrnec — Žádné zbytky vydalo nakladatelství Esence.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 5 kuchařek Jeden hrnec – Žádné zbytky, napište nám až do pátku 16. srpna do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Croque monsieur je název pokrmu se zapečeným sendvičem, nebo bramborami?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme