SOUTĚŽ: Recept na oslavu. Vyhrajte knižní kuchařku s tipy nejen na sladké pečení
Důvod k pečení se vždycky najde, říká foodblogerka Michaela Rau. Ve své nové knize radí, jak připravit stylové pohoštění pro skutečně výjimečné chvíle. O výtisk jejího Receptu na oslavu si můžete tento týden zahrát v pravidelné soutěži webu iROZHLAS.cz.
V kuchařce najdete prověřené recepty pro děti i dospělé – sladké, slané, chuťovky, zákusky, pomazánky, saláty a drinky.
„Dozvíte se důležité praktické informace o přípravách sladkých druhů těst i kompletní návody na ně. Objevíte sladkou stálici v podobě babiččina jablečného štrúdlu, ale čeká na vás i výzva jako věnečky nebo kremrole,“ píše autorka webu Dobrou chuť. Nezapomíná přitom ani na krémy a polevy.
Pravidla soutěže
Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz
„Zákusky pak vystřídají tipy na rychlovky, které jsou relativně jednoduché, ale chutné a efektní. Časově nenáročné chuťovky, které si můžete z velké části pohodlně připravit předem a vytrhnou vám trn z paty ve chvíli, kdy třeba nechtěně pokazíte dříve plánované občerstvení,“ pokračuje Michaela Rau.
Další sekce nabídnou například recepty na pečivo, utopence, marinovaný bůček, domácí dipy, marinády, chuťovky z masa nebo třeba pikantní slané ořechy.
Na samý závěr si foodblogerka nechává nápojový lístek v podobě alko- i nealkoholických nápojů – protože i ty jsou základem každé správné oslavy.
Kuchařku Recept na oslavu vydalo nakladatelství CPress.
Pokud se chcete zapojit do soutěže o pět kuchařek Recept na oslavu, napište nám až do tohoto pátku 17. května do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:
Jaký druh masa se tradičně používá k přípravě tataráku?
Do odpovědi uveďte:
- Jméno a příjmení
- Adresu pro případ výhry
- Telefon, případně e-mail
Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.