„Kuchyně restaurace je mikrokosmos pozdního kapitalismu. Jsou založené na velkém tlaku na výkonnost, jsou tam lidé z nejrůznějších částí světa, kteří ale nemají čas se pořádně poznat,“ říká režisér.
Pokročilé české gastronomické koncepty si kromě lokálnosti zakládají na exkluzivních surovinách. Díky tomu se dá provozovat ekologická farma v tak malém měřítku, jako je ta Lesných.
„Každý podnik to dělá jinak, ale – nevěřte na spropitné kartou. V ideálním případě se stane, že vy své zdaněné peníze ještě jednou odevzdáte státu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
„V kuchyni je to teď taky těžké. Méně nám pomáhají, je těžší sehnat suroviny,“ naráží kuchařka Olha na pokles zahraniční i místní podpory humanitárním organizacím.
Kriminalisté mají připravený návrh na podání obžaloby, který v následujících dnech předloží státnímu zástupci. Dvojice měla působit jako organizovaná skupina, proto jí hrozí až osmileté vězení.
Odborníci doporučují středomořskou kuchyni, šetří totiž planetu a je zdravá. Filmař Alexandros Merkuis ve svém dokumentu Dokonalé jídlo zjišťoval, čím je právě středomořská strava tak výjimečná.
Člověk by si řekl, že obchod s polskými a českými potravinami nebo potravinami z jiných zemí střední Evropy bude vlastnit někdo původem ze země, odkud se dovážejí. Ale pan Sinamo Lavi pochází z Íránu.
V Chersonské oblasti začali pracovat po zničení vodní nádrže Kachovka. Dokázali zareagovat jako jedni z prvních – den potom, co voda zaplavila desítky vesnic, jelikož již měli zkušenosti z Charkova.
Každá z odrůd je něčím jiná. Liší se uspořádáním květů a listů. Potom jsou tam další znaky, které studují botanici do větších detailů, jako jsou kališní plátky a podobně.
Charitativní gastronomický večer Chuť Ukrajiny uspořádala organizace Ukrainian Habitat Fund. Vznikla loni v květnu, aby pomohla přívalu ukrajinských uprchlíků.
Pokud jste dostali na nějakou specialitu chuť, pozvu vás do jedné z nejvyhlášenějších restaurací v Malaze. Vařit nebudeme, jenom se dívat okolo sebe. A bude na co!
Nezbytností bude změna návyků, tedy naučit se šetřit, a to platí i pro naše vaření. Svět se posouvá do stavu, kam nedosáhly ani naše nejtemnější obavy.
V Česku objíždí festivaly nebo trhy v Praze. Vařit se naučil v Tunisu, v podstatě doma od své matky, později pracoval ve Francii a do Česka ho přilákala přítelkyně.
Jiskra mezi Guatemalcem Fredym a Češkou Monikou vzplanula v chladicím boxu v restauraci v americkém Santa Fé. Vrátili se do Moničiny rodné Břeclavi, kde otevřeli bistro Fredy‘s.
Desítky let se americký šlechtitel rostlin Rick Watson snažil vypěstovat cibuli, při jejímž zpracování nebudete brečet, i když jste si nenasadili „proticibulové“ brýle.
Rozhodla jsem se, že si život alespoň osladíme. Dieta to přežije a za pocit rozmarnosti a volnosti dělat si chvilku co chci, to jistě stojí. Budeme péct dort, kterým mě inspirovala Dolly Parton.
Dobu předvánoční si lze krásně užít tím, že do darů předáte kus svého já a v souladu s trendem „home made“ připravíte laskominy a podělíte se o své výtvory.
Prohlídky se konají ve spolupráci s Centrem pro cizince, které v Jihomoravském kraji funguje. Thuy „Twi“ Nguyen při nich návštěvníkům ukazuje, že tržnice zahrnuje i mnoho dalších částí.
Vybírání mýta v Praze má omezit emise v centru města. Více by platili řidiči se starším, méně ekologickým vozem, píšou páteční Hospodářské noviny. Více ve výběru z médií, který připravil Radiožurnál.
Zdravotní situace a opatření jsou v rakouských Alpách podobné těm našim, aniž bych tušila, kdo od koho opisoval. Nafoukněte tedy kola, zkontrolujte brzdy, a vytáhněte pevné boty do hor.