Basketbalisté Charlotte se teprve podruhé probojovali do play-off NBA

Michael Jordan si může oddechnout. Po dvou letech, kdy jím vlastněný tým patřil k nejhorším v lize, dosáhli basketbalisté Charlotte na postup do play-off. V desetileté historii klubu v NBA se tak stalo teprve podruhé. Bobcats mohli slavit po vítězství v Clevelandu 96:94 po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč. Ilustrační foto

Basketbalový míč. Ilustrační foto | Foto: David Kubíček

Proti Cavaliers se nejvíc dařilo Alu Jeffersonovi, jenž zatížil konto hostů 24 body, navíc to byl právě tento podkošový hráč, který 2,3 sekundy před koncem rozhodl o výhře 2 proměněnými trestnými hody. Clevelandu nepomohlo ani 44 bodů Kyrieho Irvinga a šance na play-off už má minimální.

Boston v TD Garden dlouho nad Detroitem vedl, ale v koncovce měli hosté přesnější mušku a více štěstí, proto si nakonec odváží výhru 115:111. Pivot Pistons Andre Drummond, v lize je teprve druhým rokem, se stal prvním hráčem v tomto století, který za jedinou sezonu posbírá přes 400 doskoků.

Do sestavy Brooklynu se po 19 zápasové pauze způsobené bolestmi zad vrátil Kevin Garnett a 10 body přispěl k porážce Philadelphie 105:101. Dvouciferný počet bodů nastřílela ještě pětice jeho spoluhráčů, nejvíce a to 19 jich měl Deron Williams.

Orlando přehrálo Minnesotu 100:92, které kvůli bolestem zad chyběl tahoun Kevin Love. Toronto zdolalo nejhorší celek soutěže Milwaukee 102:98 a Bucks tak stanovili nový klubový rekord v počtu proher v sezoně, pět utkání před koncem sezony jich mají na kontě už 63.

Chicago ubránilo Wizards

Souboj dvou celků, které by na sebe mohly narazit v prvním kole play-off, Washingtonu na domácí palubovce vůbec nevyšel. Chicago o poločase vedlo 52:26 a drželo hráče Wizards na nejnižším počtu nastřílených bodů v sezoně.

S tradičně výbornou defenzivou hostů si svěřenci kouče Wittmana nevěděli rady a nedařilo se jim střelecky ani z čáry trestného hodu (proměnili 7 z 12 pokusů).

Bulls táhli za vítězstvím pivot Joakim Noah autor double-doublu za 21 bodů a 12 doskoků spolu s náhradníkem D.J. Augustinem, který nastřílel 25 bodů z toho 17 v první půli. V dresu Washingtonu dosáhl na 20 bodů rozehrávač John Wall, polský centr Marcin Gortat jich přidal 19.

Výsledky NBA:

Cleveland - Charlotte 94:96 po prodl.
Detroit - Boston 115:111
Milwaukee - Toronto 98:102
Orlando - Minnesota 100:92
Philadelphia - Brooklyn 101:105
Washington - Chicago 78:96

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme