Samková z eurokandidátky Úsvitu sama neodstoupila, hnutí ji vyškrtlo

Hnutí Úsvit vyškrtlo advokátku Kláru Samkovou z kandidátky pro volby do Evropského parlamentu. Uskupení místo ní do voleb povede prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Roman Škrabánek. Samková čelí podezření, že oklamala Českou spořitelnu a skrytě pomohla oddlužit jednu z firem. Na případ upozornil minulý týden Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Samková

Klára Samková | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura už dříve uvedl, že věří, že Samková je nevinná, kvůli vážnosti obvinění se však hnutí rozhodlo dát jí šanci z kandidátky dobrovolně odstoupit. Pokud by tak do dnešního dne neučinila, vedení dalo najevo, že ji stáhne.

„Klára Samková nevyužila prostor, který jsme jí dali k tomu, aby mohla důstojně sama odstoupit z naší kandidátky kvůli své kauze s Českou spořitelnou. Proto vedení hnutí Úsvit přistoupilo k tomu, že jsme ji z kandidátky vyškrtli,“ uvedl předseda hnutí Tomio Okamura.

Pavla Firbacherová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme