Iva Bittová zahraje s ostravskými filharmoniky, zazní její nejznámější skladby

Janáčkova filharmonie Ostrava se chystá na koncertní šňůru s Ivou Bittovou. První koncert odehrají hudebníci už dnes večer v Trutnově. V celovečerním programu s názvem Zvon představí nejznámější skladby Ivy Bittové ve velkolepé orchestrální úpravě. Ostravští diváci budou mít příležitost navštívit koncert 5. května.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iva Bittová v pražském klubu Jazz Dock

Iva Bittová v pražském klubu Jazz Dock | Foto: Martin Straka

Společnému turné předcházelo tento týden intenzivní zkoušení v Ostravě, které si zpěvačka podle svých slov velmi užila. „Pro mě je to takový svátek a mám radost, že je to v kraji, odkud, dá se říct, pocházím,“ poznamenala rodačka z Bruntálu.

Ze zkoušky sálala dobrá nálada, nebylo cítit žádné nepříjemné napětí. Hudebníci si třeba zazpívali sbory v písni Bylo tu, není tu z muzikálu Balada pro Banditu a Iva Bittová si i zatančila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zkoušku Janáčkovy filharmonie Ostrava a Ivy Bittové navštívila redaktorka Kateřina Daňková

„Když budu pozitivní a přinesu dobrou energii, tak ten orchestr to jakoby nasaje a můžeme společně vytvořit něco, z čeho máme radost – aby zkouška nebyla jenom taková rutina, ale abychom si to užili,“ řekla.

Program Zvon je podle ní spontánní, „od srdce“. Vznikl jako ohlédnutí za její hudební dráhou – od úplného počátku až k autorské tvorbě.

Zazní na něm skladby jako Zelený víneček, Elida, Uspávanka, Sirka v louži nebo Zvon, který dal název nejen programu, ale později i celé desce.

V Ostravě ho lidé uslyší na posledním koncertu z nového cyklu Janáčkovy filharmonie Gong, a to 5. května v bývalém vítkovickém plynojemu.

Do té doby stihne Iva Bittová ještě turné na Slovensku či koncert v Belgii a i potom ji čeká spousta cestování – Evropa, Čína, New York. „Je toho hodně, ale pro mě je ta práce potěšení a jsem hrozně vděčná za to, že mám hudbu, protože v ní se cítím šťastná,“ dodala Bittová.

Kateřina Daňková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme