Na Bazalech se fotí stovky fanoušků. Plachty s nimi zakryjí sektory bez sedaček

Na ostravských Bazalech se dnes fotografují stovky fanoušků Baníku. Chtějí tak svérázně splnit přísné bezpečnostní podmínky fotbalové asociace. Ta nedávno rozhodla, že některé sektory na tribunách nesmějí být obsazené. Fanoušci se proto vyfotí a velkoplošné plachty s jejich obličeji místa bez sedaček zakryjí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Bazaly

Stadion Bazaly | Foto: Tomáš Adamec

Brigádníci napravují škody po jarních výtržnostech při utkání se Spartou. Někde ale naopak sedačky mizí.

Petr Konderla z FC Baník sleduje, jak kvůli povinnému zkracování řad chybí bílé sedačky mezi modrými a tím pádem i klubová zkratka typická pro Bazaly. Už má ale plán.

Přehrát

00:00 / 00:00

O svérázné akci fanoušků Baníku natáčel na stadionu na Bazalech Martin Knitl

„Pokusíme se doplnit ty části, které byly poškozeny. Přepůlená písmena FCB dobarvíme na nových schodových stupních,“ říká.

A nebyla by to Ostrava, kdyby se tady nezrodil nápad, jak zvládnout i další povinné vytrhávání sedaček kvůli oddělování hostů a domácích.

Zástupce klubu Jaroslav Baďura ukazuje na ochozy, které musí být už bez diváků. „Sektory L1, L2 a L3 působí dost smutně. Jsou zbaveny sedaček, což nám nařídila fotbalová asociace,“ konstatuje.

Jak ale dostat diváky i tam a zároveň nic neporušit? Jednoduše. „Je to takový malý ostravský vzdor. Ve tři hodiny na Bazalech začíná velká akce, kdy chceme poprosit fanoušky, aby nám přišli pomoci sektory zaplnit, a budeme fanoušky fotografovat. Z těchto fotek pak vzniknou velké plachty, které na příkaz asociace sektory zakryjí na celou sezonu,“ vysvětluje Baďura.

A když přijde méně lidí než potřebné čtyři tisíce, budou se tváře kopírovat. Takže každý fanoušek Baníku má dnes šanci být na svém oblíbeném stadionu ve dne v noci a díky plachtě může dokonce sedět vedle sebe.

Martin Knitl, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme