Praha oprášila tradiční gurmánské recepty
Znovuobnovit pozapomenutý gurmánský a gastronomický věhlas, kterému se Praha v minulosti těšila, se v uplynulých měsících snažili pořadatelé kulinářské soutěže 'Jak chutná Praha'. Minulou sobotu byly vyhlášeny výsledky soutěže a dnes budou vítězům slavnostně uděleny ceny.
Podle ředitelky pražské informační služby Lucie Ramnebornové, která soutěž spolupořádala, byla akce ve svém slova smyslu a podstatě úspěšná.
Znovuobnovit pozapomenutý gurmánský a gastronomický věhlas, kterému se Praha v minulosti těšila se v uplynulých měsících snažili pořadatelé kulinářské soutěže Jak chutná Praha. Téma pro ředitelku pražské informační služby Lucii Ramnebornovou.
„Shromáždili jsme velké množství receptů, a to zejména staročeských a staropražských. Pro kulinářství znamená výsledek mnoho. První místo tak vyhrála pečená kančí kýta s kandovaným zelím. Už jen název značí, že se jedná o tradiční jídlo, které každého potěší,“ uvedla Ramnebornová pro Rádio Česko a dodala:
„Za zmínku stojí i dezert z morkové kosti, který byl opravdovou delikatesou.“
Recepty hodnotila odborná porota i podle příběhu, který byl k němu připojený. „Dvacet nelepších bylo zveřejněno na našich internetových stránkách a obyvatelé Prahy hlasovali pro ty nejlepší,“ zmínila Ramnebornová.
„Už nyní se hlásí zhruba 30 pražských restaurací, které mají například zájem vítězné recepty zařadit na svá menu,“ uzavřela.