Šilhavý zaplnil poslední místo v nominaci, na Euro bere libereckého univerzála Sadílka

Michal Sadílek zaplnil poslední volné místo v nominaci české fotbalové reprezentace na soustředění v severní Itálii a následné mistrovství Evropy. Defenzivní univerzál hostoval v této sezoně z nizozemského Eindhovenu ve Slovanu Liberec.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Zdroj: Reuters

Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý v úterý oznámil 25 jmen a jedno místo nechal volné pro případ, že by slávistický obránce Ondřej Kúdela uspěl s odvoláním proti desetizápasovému trestu od UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče Glena Kamary v březnovém osmifinále Evropské ligy v Glasgow.

Trenér fotbalové reprezentace Šilhavý nominoval hráče na Euro. Dočkal chybí, na Kúdelu se čeká

Číst článek

Odvolací komise UEFA ale Kúdelovo odvolání zamítla, takže čtyřiatřicetiletý stoper definitivně přišel o možnost startovat na Euru. Kúdela se odvolá k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne, aby očistil své jméno.

Jednadvacetiletý Sadílek už v národním A-týmu byl, ale zatím neodehrál ani minutu. V březnu se s reprezentační jednadvacítkou zúčastnil evropského šampionátu, takže jako jediný český fotbalista letos zažije oba turnaje.

„Děkuji Slovanu Liberec, že mi umožnil celou sezonu pravidelně hrát, a můžu si tak i díky tomu nadále plnit svoje sny. Těším se strašně moc,“ napsal na twitteru Sadílek, který reprezentoval ČR ve všech věkových kategoriích.

Odchovanec Slovácka v aktuálním ligovém ročníku za Liberec odehrál 23 zápasů, vstřelil pět gólů a přidal dvě asistence.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme