Argentina si po penaltách s Ekvádorem zahraje semifinále Copa América, zazářil gólman Martínez

Fotbalisté Argentiny zvládli penaltové drama proti Ekvádoru a jsou prvním semifinalistou Copy América. Hrdinou zápasu v Houstonu se stal brankář Emiliano Martínez, jenž po remíze 1:1 chytil v rozstřelu dvě penalty. Napravil tak zaváhání kapitána Lionela Messiho, který v první sérii trefil břevno. O finále si obhájci titulu a úřadující mistři světa zahrají proti lepšímu z dvojice Venezuela - Kanada

Houston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Argentiny zvládli penaltové drama proti Venezuele a jsou prvním semifinalistou Copy América

Fotbalisté Argentiny zvládli penaltové drama proti Venezuele a jsou prvním semifinalistou Copy América | Zdroj: Reuters

Messiho start byl nejistý, protože měl svalové problémy. Čtvrtfinále nakonec osminásobný držitel Zlatého míče odehrál celé. A ve 35. minutě se Messi s týmem radoval z vedení, poté co po jeho rohu Alexis Mac Allister prodloužil míč k Lisandru Martínezovi a ten otevřel skóre hlavičkou.

Po hodině hry mohl vyrovnat Enner Valencia, jenže penaltu namířil do tyče. Ekvádor gól přece jen dal v nastavení zásluhou Kevina Rodrígueze.

Hrdinou rozstřelu se poté stal brankář Aston Villy Martínez. Vychytal Ángela Menu i Alana Mindu, zatímco v argentinském dresu se nemýlili Álvarez, Mac Allister, Montiel i Otamendi. Obhájci zlata vyhráli 4:2.

„Říkal jsem klukům, že ještě nejsem připravený jet domů,“ řekl Emiliano Martínez, jenž v argentinském dresu prožil čtyři rozstřely a vylepšil si bilanci na osm chycených penalt z 18 pokusů. Uznal, že světoví šampioni nepředvedli přesvědčivý výkon. „Divákům jsme nenabídli to, co chtěli vidět, ale vyhráli jsme,“ dodal.

Kanada s Venezuelou se utkají v pátek v noci, zbývající dvojice tvoří Kolumbie - Panama a Uruguay - Brazílie. Jihoamerický šampionát vyvrcholí příští neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme