Děkujeme fanouškům za atmosféru. Prohřešky ať řeší disciplinárka, hodnotí derby Hušbauer

Fanoušci fotbalových rivalů Slavie a Sparty jsou v podmínce kvůli nedávným prohřeškům, každý další jejich incident může znamenat prázdné tribuny. Přesto ani při derby nebyli zrovna krotcí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Na rozdíl od zápasu Evropské ligy s Chelsea odehráli fotbalisté Slavie zápas se Spartou před kompletně obsazenou tribunou Sever. Jenže i v domácí soutěži klubu hrozí trest. Ostatně, stejně jako Letenským.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaká byla atmosféra na derby pražských "S"? Poslechněte si v reportáži Davida Nyče

Fanoušci obou rivalů jsou v dvouměsíční podmínce, ale nedá se říct, že by si během derby vyloženě vylepšili reputaci u disciplinární komise. Během zápasu odpálili velké množství pyrotechniky, při zápase zazněly několikrát i nenávistné pokřiky na adresu druhého klubu.

„Atmosféra byla výborná, chorea se povedla. Byť jsem Slávista, tak se mi nelíbily hanlivé pokřiky vůči Spartě. Fanoušci na tribuně Sever věděli, že jsou v podmínce, a stejně odpálili dýmovnice,“ hodnotil zápas slávistický fanoušek.

Už před derby totiž rozhodla disciplinární komise, že tribuna Sever bude v případě dalších prohřešků zavřena na dvě soutěžní utkání.

Cesta do hlubin fanouškovy duše: ‚Na stadion se chodí kvůli atmosféře, bez emocí to nejde‘

Číst článek

„My musíme fanouškům poděkovat za výbornou atmosféru, prohřešky fanoušků ať si řeší disciplinárka,“ nechtěl se vyjadřovat k možnosti uzavření tribuny Sever záložník sešívaných Josef Hušbauer.

„Když na vás fanoušci bučí, tak vás to - alespoň mě osobně - motivuje. Byla dobrá atmosféra. Děkujeme fanouškům Sparty, že dorazili v takovém hojném počtu. Derby bylo vyhecované jako každé jiné. Když jsem hrál derby v mládeži, tak bylo také vyhecované. Ještě nikdy jsem nehrál před vyprodaným Edenem. Pocit to byl samozřejmě hezký, i když na vás fanoušci celý zápas bučeli. Bylo to hezky vyhecované,“ popsal odchovanec Sparty Adam Hložek.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme