Ligovou anketu ovládli slávisté. Hráčem sezony je Provod, trenérem Trpišovský

Nejlepším hráčem končící sezony první fotbalové ligy byl poprvé zvolen záložník Lukáš Provod, který pomohl pražské Slavii k zisku třetího titulu po sobě. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů zvítězil před klubovým spoluhráčem Nicolaem Stanciuem a sparťanem Adamem Hložkem. Červenobílí ovládli i anketu o nejlepšího trenéra sezony, potřetí za sebou zvítězil slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Aktualizujeme Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod

Lukáš Provod | Zdroj: Profimedia

Výsledky ankety dnes zveřejnila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Kvůli trvajícím omezením proti šíření koronaviru se stejně jako vloni nekonal tradiční galavečer.

Provod má za sebou nejlepší sezonu v kariéře. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant nastoupil do 28 zápasů tohoto ligového ročníku, v nichž si připsal tři góly a osm asistencí. Vloni na podzim se dostal do národního týmu, na začátku května si však vážně poranil koleno a přijde o nadcházející mistrovství Evropy.