Měli jsme vyhrát, máme hlavy dole, říká trenér Šilhavý po remíze. Provod chválil albánskou obranu

Čeští fotbalisté získali další bod do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Chtěli ale tři. V pražském Edenu však remizovali s Albánií 1:1.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod se snaží prosadit přes Jasara Asaniho

Lukáš Provod se snaží prosadit přes Jasara Asaniho | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě jsme zklamaní. Kluci v kabině mají hlavy dole. Je to škoda, protože jsme měli vyhrát,“ řekl po zápase trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý. A proč se tedy jeho svěřencům nepovedlo zvítězit? Hlavní důvody jsou dva. Tím prvním je krásná střela Nedima Bajramiho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jaroslava Šilhavého a Lukáše Provoda po utkání s Albánií

A tím druhým důvodem je to, že se čeští fotbalisté nedokázali propracovat do mnoha gólových šancí. Za celý zápas měli jen tři. Nad důvodem se zamýšlí Lukáš Provod.

„Čekali jsme, jestli nám to někde neotevřou a nebudou mít skulinky, ale moc toho nebylo. Dobře bránili a aktivně napadali. Nebylo moc kudy se dostat do nebezpečných situací. Doufali jsme, že si pomůžeme standardními situace, což se nám taky nepovedlo,“ chválil Lukáš Provod albánskou obranu.

„Věděli jsme, že je to pro nás důležitý zápas a nastoupili jsme nervózní a bez pohybu. První poločas nám vůbec nevyšel. Jsem rád, že ve druhém poločase jsme to zlepšili a předvedli lepší výkon,“ zhodnotil výkon svého týmu Šilhavý.

Ale na vítězství to bylo málo. Jaroslav Šilhavý tak teď s českými fotbalisty po polovině evropské kvalifikace vede skupinu o bod právě před Albánií a o dva před Polskem. 

Jan Suchan, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme