VIDEO: Nejrychlejší gól historie Eura. Albánec Bajrami otevřel skóre zápasu s Itálií po 23 sekundách

Fotbalisté Itálie začali obhajobu titulu mistrů Evropy vítězstvím 2:1 nad Albánií. Zápas na stadionu v Dortmundu však museli otáčet, protože inkasovali už po 23 sekundách hry poté, co nejrychlejší gól v historii evropských šampionátů vstřelil Nedim Bajrami.

Kolín nad Rýnem Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ofenzivně laděný záložník Sassuola už po 23 vteřinách hry vystihl riskantní vhazování krajního obránce Itálie Federica Di Marca, ve vápně získal míč a na přední tyči nachytal hvězdu obhájců zlata Gianluigiho Donnarummu.

Italové na úvod mistrovství Evropy otočili zápas s Albánií, soupeř vstřelil rekordně rychlou branku

Číst článek

Svou rychlou trefou pokořil rekord evropských šampionátů, který od roku 2004 držel Rus Dmitrij Kiričenko. Ten tehdy proti Řecku skóroval po minutě a sedmi sekundách.

Itálie ale úvodní zápas skupiny B dokázalo otočit po brankách Alesasndra Bastoniho a Nicolla Barelly a po výhře je obhájce zlata na druhém místě tabulky za Španělskem, které v sobotu zdolalo Chorvatsko 3:0. Albánii k vyrovnání nepomohl ani hráč pražské Sparty Qazim Laci, který přišel do hry v 68. minutě.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme