Pokuta za fingovaný přestup. Francouzské kluby Angers a FC Paříž dostaly trest od FIFA

Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala francouzské kluby Angers a FC Paříž pokutou 30 tisíc švýcarských franků (asi 700 tisíc korun) a zákazem příchodu hráčů v jednom přestupním období za fingovaný přestup Kevina Bemangy, který loni v červenci nejprve podepsal smlouvu s FC Paříž a o šest týdnů později odešel do Angers. Oba kluby s trestem nesouhlasí a hodlají se proti němu odvolat.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezinárodní fotbalová federace FIFA

Mezinárodní fotbalová federace FIFA | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

Podle FIFA Bemanga přestoupil do FC Paříž proto, aby se Angers následně vyhnul platbě jeho bývalým klubům. Bemangu nejmenovala, pouze uvedla, že v minulosti hrál na amatérské úrovni ve Francii a ve Španělsku.

Trest za fingovaný přestup udělila FIFA poprvé od loňského zavedení pravidla, podle něhož mají bývalé kluby po hráčově podpisu první profesionální smlouvy nárok na finanční kompenzaci.

Angers je v tabulce nejvyšší soutěže dvanáctý, FC Paříž je ve druhé lize na šestém místě a usiluje o postup do baráže. Třiadvacetiletý francouzský záložník konžského původu Bemanga je od února na hostování ve švýcarském Sionu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme