Po debaklu v Mladé Boleslavi končí u fotbalistů Hradce Králové trenér Weber. Nahradit ho má Kotal

U fotbalistů Hradce Králové skončil Jozef Weber a je prvním odvolaným trenérem v nové sezoně nejvyšší soutěže. V úterý by měl tým převzít Václav Kotal. Informaci o změně trenéra přinesl server iSport.cz. Weber převzal východočeský klub před sezonou a u aktuálně jedenáctého týmu tabulky vydržel jen osm kol.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jozef Weber končí u fotbalistů Hradce Králové po osmém ligovém kole

Trenér Jozef Weber končí u fotbalistů Hradce Králové po osmém ligovém kole | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Dvaapadesátiletý Weber s Hradcem získal v úvodních pěti kolech sedm bodů a zvládl i úvodní dvě domácí utkání na nově otevřeném stadionu. Poslední tři kola ale „Votroci“ prohráli se skóre 3:10. Během sobotní vysoké porážky v Mladé Boleslavi (1:5) dali najevo nespokojenost i fanoušci, kteří si žádali trenérovu rezignaci.

Angažmá v Hradci Králové bylo pro Webera nejkratším v nejvyšší soutěži. Neuspěl ani před rokem v Českých Budějovicích, které vedl do 14 ligových utkání, než byl rovněž odvolán. V minulosti působil jako hlavní kouč i u pražských Bohemians 1905, v Mladé Boleslavi a dvakrát v Karviné.

Kotalův příchod

Sedmdesátiletý Kotal opouští funkci šéftrenéra v druholigové Viktorii Žižkov a vrací se do známého prostředí. V Hradci Králové působil v 80. letech jako hráč a mezi roky 2009 až 2012 jako hlavní trenér. S Východočechy postoupil v sezoně 2009/2010 do první ligy.

V nejvyšší soutěži se Kotal objeví po dvou a půl letech. Naposledy vedl rok Spartu, se kterou triumfoval v domácím poháru. V minulosti trénoval i Jablonec nebo Brno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme