Bakoš i po konci hráčské kariéry zůstane v Plzni, stal se asistentem trenéra Vrby

Bývalý fotbalový útočník Marek Bakoš, který v nedělním ligovém utkání proti Baníku Ostrava ukončil v dresu Plzně hráčskou kariéru, bude u týmu Viktorie působit jako asistent trenéra Pavla Vrby místo Dušana Fitzela, jemuž vypršela smlouva. Klub o tom informoval na svém webu.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Bakoš se po posledním zápase emotivně loučil s plzeňskými fanoušky.

Marek Bakoš se po posledním zápase emotivně loučil s plzeňskými fanoušky. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost spolupracovat s trenérem Pavlem Vrbou. Těším se na to,“ řekl Bakoš.

Sparta ulovila nového trenéra v Olomouci, od příští sezony ji místo Ščasného povede Jílek

Číst článek

Na získání trenérské licence pracuje od konce minulého roku. „Jsem zhruba za polovinou studia. Ještě mi k ukončení chybí dva kurzy a pak závěrečné zkoušky, které budou někdy v říjnu,“ uvedl šestatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant.

„Marek byl obrovský profesionál jako hráč a stejným způsobem přistupuje ke svému vzdělávání jako trenér. Vzhledem k jeho kvalitám a zkušenostem bude posilou realizačního týmu a má i předpoklady stát se do budoucna dobrým trenérem,“ prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

V Plzni strávil Bakoš velkou část kariéry, do Viktorie přišel v roce 2009 z Ružomberoku. Od té doby si jen na rok a půl odskočil do Liberce a loni na podzim na hostování do Trnavy. S Plzní získal čtyři mistrovské tituly a dva domácí poháry. Ve 217 utkáních v nejvyšší soutěži nastřílel 67 branek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme