‚Pozitiva jsou, ale výsledek je špatný.‘ Vrbu po porážce v Plzni potěšilo aspoň přivítání fanoušků

Vřelé přivítání připravili plzeňští fanoušci trenérovi Sparty Pavlu Vrbovi. Ani on ale nedokázal zlomit deset let trvající prokletí, kdy Pražané ve Štruncových sadech nedokázali zvítězit. Po porážce 2:3 navíc přepustili první místo v tabulce právě Viktorii.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba

Pavel Vrba | Zdroj: Reuters

„Konečně diváci, konečně atmosféra a myslím, že na české poměry i dobrý fotbal. Pozitiva jsou, ale výsledek je špatný,“ potěšilo trenéra Pavla Vrbu alespoň přivítání od fanoušků v Plzni.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Pozitiva jsou, ale výsledek je špatný.‘ Vrbu po porážce v Plzni potěšilo aspoň přivítání fanoušků

Viktorii v letech minulých dovedl k ligovým titulům i do Ligy mistrů. V sobotu přijel do Štruncových sadů poprvé coby trenér soupeře a publikum nezapomnělo na práci, kterou v klubu odvedl, a vyvolávalo jeho jméno.

„Plzeň dnes byla důraznější v pokutovém území. Dali jsme dva góly, to určitě není málo, ale Plzeň dala tři. Spíš mi vadí, že jsme dostali druhý a třetí gól po našich chybách, když máme míč pod kontrolou,“ zlobil se Vrba.

Sparta naposledy vyloupila stadion Viktorie před deseti lety, v roce 2011 byl tehdy Vrby coby trenér na lavičce Západočechů. Od té doby Pražené odvezli jen dvě remízy, teď se vrací s jubilejní desátou prohrou.

Trenér Vrba na půdě bývalého klubu neuspěl, Plzeň přestřílela Spartu 3:2 a vede ligu

Číst článek

„Na taková utkání je třeba zvážit, jestli nepostavit spíš bojovníky než kvalitu, která v jiných zápasech je pro nás výhodná. V zápasech, kde potkáte mužstvo, které má dejme tomu stejnou kvalitu, ale větší bojovnost než někteří naši hráči, nastanou momenty, kdy jsme bohužel slabší,“ řekl sparťanský kouč.

Spartě góly Moberga Karlssona a Drchala nestačily, chybující obrana totiž dovolila skórovat Beauguelovi, Mosquerovi a také Janu Sýkorovi. A domácí trenér Michal Bílek tak měl důvod ke chvále svého výběru.

„Porazit Spartu se vždycky cení. Vyhráli jsme sice jen o gól, ale hráči dřeli a odehráli maximum. Dali jsme tři nádherné branky a byla fantastická atmosféře,“ pochvaloval si cenné vítězství Bílek. 

Vladislav Janouškovec, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme