Provod se po roce a půl vrací do reprezentace. ‚Zmeškané Euro mě mrzelo, teď chci klukům pomoct‘

Čeští fotbalisté se chystají na závěrečný zápas elitní skupiny Ligy národů ve Švýcarsku. V St. Galenu je s týmem také Lukáš Provod, kterého trenér Šilhavý dodatečně povolal po prohře s Portugalskem kvůli zranění jiných hráčů. Záložník Slavie se do národního týmu vrátil po roce a půl.

St. Galen (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Provod na tréninku národního týmu

Lukáš Provod na tréninku národního týmu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Jsem strašně rád, že se můžu vrátit do reprezentace a že to složité období plné zranění je za mnou. Teď se cítím stoprocentně fit, mám za sebou několik zápasů a doufám, že tady budu schopný klukům pomoct,“ říká pro Radiožurnál záložník Slavie Lukáš Provod, který má za sebou dost možná nejtěžší časy dosavadní kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Lukáše Provoda před utkáním se Švýcarskem

Za národní tým hrál naposledy loni v březnu, kdy měl životní formu, a nastoupil do všech tří zápasů kvalifikace mistrovství světa. V domácím souboji s hvězdnou Belgií dokonce Provod svým premiérovým reprezentačním gólem přispěl k cenné remíze 1:1.

O necelé dva měsíce později ale plzeňský odchovanec spadl z vrcholu na dno. V ligovém utkání Slavie v Olomouci si vážně poranil koleno, musel na operaci, a přišel mimo jiné o loňské mistrovství Evropy. 

„Samozřejmě mě to extrémně mrzelo, protože jsem se na Euro hodně těšil a myslím si, že po té sezoně, která se mi podle mě hodně povedla, bych tam jel. Ale nedalo se nic dělat a koukal jsem doma u televize, fandil jsem a byl jsem moc rád, že se klukům tak dařilo. Jejich výsledky byly za mě fantastické,“ přiznává nejlepší fotbalista předminulé ligové sezony Lukáš Provod.

Trenér reprezentace Šilhavý: Tým musí hrát na hranici možností, burcuje před duelem ve Švýcarsku

Číst článek

Výběr kouče Šilhavého je v Lize národů v tabulce své skupiny poslední o dva body za Švýcary. Mezi elitou je tak v úterý v St. Galenu udrží jenom vítězství.

„Je to hodně těžký úkol, protože porazili Španěly, což je až nadlidský výkon. Pro nás to bude složité utkání, ale na druhou stranu si myslím, že se týmy vyrovnávají a každý může vyhrát nad každým. Takže věřím, že tam předvedeme dobrý výkon a podaří se nám splnit cíl, který všichni máme,“ dodává reprezentační záložník.

Utkání českých fotbalistů ve Švýcarsku začne v úterý ve 20.45. stejně jako přímý přenos Radiožurnálu, Radiožurnálu Sport a textový přenos na webu iROZHLAS. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme