‚Významná lidská chyba‘. Komise rozhodčích vysvětluje, jak VAR bizarně okradl Liverpool o gól

Útočník Liverpoolu Luis Dias poslal v prvním poločase sobotního zápasu proti Tottenhamu svůj tým do vedení. Gól byl okamžitě a kontroverzně odvolán pro ofsajd. Anglický orgán rozhodčích Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) přiznal, že k neuznání gólu vedla „významná lidská chyba“ videoasistenta rozhodčího.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Diaz, Mohamed Salah a Alisson Becker smutní po prohře Liverpoolu s Tottenhamem

Luis Diaz, Mohamed Salah a Alisson Becker smutní po prohře Liverpoolu s Tottenhamem | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

„PGMOL uznává, že během prvního poločasu zápasu Tottenham Hotspur – Liverpool došlo k významné lidské chybě,“ stojí v prohlášení organizace pro CNN.

Musíme udělat opatření, VAR nefunguje, říká šéf komise rozhodčích Příhoda po kritice videorozhodčího

Číst článek

„Gól Luise Díaze nebyl týmem rozhodčích na hřišti uznán pro ofsajd. Jednalo se o jasnou a zjevnou faktickou chybu, která měla vést k uznání gólu prostřednictvím zásahu VAR, ten však nezasáhl.“

Společnost PGMOL uvedla, že „provede úplné přezkoumání okolností, které vedly k této chybě“.

Po Diazově gólu následoval obvyklý postup, kdy se na obrazovce kreslily čáry, aby se určilo, zda se jedná o ofsajd. Darren England, který u videa seděl, se mylně domníval, že rozhodčí Simon Hooper gól uznal a tak potvrdil jeho verdikt s tím, že VAR zasahovat nemusí. Pokud by udělal opak, vedlo by to ke správnému uznání gólu.

Podle agentury Reuters společnost PGMOL v neděli uvedla, že England a jeho asistent Dan Cook byli nahrazeni na dva zápasy Premier League – nedělní zápas Nottinghamu Forest s Brentfordem a pondělní zápas Fulhamu s Chelsea.

Vzhledem k dřívější prohře Manchesteru City by se Liverpool se třemi body dostal do čela tabulky. Místo toho v zápase ale musel dohrávat zápas po vyloučeních Curtise Jonese a Diega Joty v deseti. Několik sekund před koncem si navíc po centru srazil obránce Joel Matip míč do vlastní branky, a tak Liverpool utržil na stadionu Tottenhamu bolestivou porážku.

„Dnes šlo tolik věcí proti nám,“ řekl Jürgen Klopp pro BBC Sport. „Byli jsme tak blízko, ale nakonec nemáme nic.“

K rozhodnutí o ofsajdu dodal: „Jak může Diogo Jota v tomto utkání odejít ze hřiště se dvěma žlutými kartami? Při té první se protihráče sotva dotkl a určitě to nebyla jeho chyba. To není žlutá karta. Kdy jste naposledy slyšeli o zápase 11 proti 9? Tady jsme dnes měli blízko k 11 proti 8. Nebyly tam žádné hrozné fauly. Výsledek je pryč, ale ten výkon mi zůstane navždy. Líbil se mi náš přístup a naše touha,“ uzavřel.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme