Real Madrid - Chelsea 2:0. Obhájci titulu vykročili za postupem v Lize mistrů, trefil se Benzema a Asensio

Fotbalisté Realu Madrid porazili v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů doma Chelsea 2:0 a udělali další krok k obhajobě trofeje. Utkání svými góly rozhodli Karim Benzema a Marco Asensio, londýnští navíc půl hodiny dohrávali bez vyloučeného Ben Chilwella. AC Milán v italském čtvrtfinále udolal Neapol 1:0 a před odvetou na venkovním hřišti drží postupový výsledek.

Sledovali jsme online Madrid (Aktualizováno: 22:55 12. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinícius Júnior a Karim Benzem

Vinícius Júnior a Karim Benzem | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Chelsea se proti Realu Madrid v play-off Ligy mistrů postavila už potřetí v řadě. Zatímco před dvěma roky se španělským gigantem „Blues“ neprohráli a pod koučem Thomasem Tuchelem nakonec dokráčeli až k zisku trofeje, loni ve čtvrtfinále vypadli po gólu v prodloužení a Ligu mistrů ovládl Real.

Na první akci čekali fanoušci na Santiago Bernabéu jen 2 minuty. Hluboko bránící Chelsea se dostala do protiútoku a Joao Felix se po průnikové přihrávce řítil sám na brankáře Thibauta Courtoise. Portugalský ofenzivní hráč ale zpomalil a nakonec mířil jen do prostor, které kryl brankář Realu.

Po 20 minutách se ale dočkali gólu domácí, jmenovitě Karim Benzema. Lob do vápna si našel Vinícius, posunul míč před bránu a Benzema ho dostal za čáru. Možnost na okamžitou odpověď zahodil Sterling, po akci z pravé strany fantasticky zasáhl Courtois.

Obrázek hry, kdy Real tlačil a ohrožoval bránu, zatímco Chelsea čekala na protiútoky, pokračoval i po poločase. Po Modričově technické ráně pořádně v ochozech zahučelo, míč totiž jen těsně minul břevno. Další komplikace pro londýnský klub přišel v 59. minutě. Chilwell zatáhl nedovoleně za záchrannou brzdu kvůli unikajícímu Rodrigovi a jelikož byl poslední, byl vyloučen.

V tu chvíli už „Blues“ bojovali prakticky jen o to, aby znovu neinkasovali, ani to se ale nakonec nepovedlo. Real rychle rozehrál rohový kop a kombinaci zakončil tvrdou pozemní ranou střídající Marco Asensio. Jeho gól na 2:0 byl poslední změnou skóre, Chelsea tak bude muset v domácí odvetě dohánět dvougólové manko.

 AC Milán - Neapol 1:0

První utkání čistě italského čtvrtfinále se odehrálo na milánském San Siru. AC i Neapol spolu odehráli vzájmený zápas v předminulém kole, který překvapivě jasně zvládli Rossoneri. Svěřenci trenéra Pioliho uspěli v Neapoli výsledkem 4:0.

Jeho protějšku Spalettimu chyběl v tomto zápase kanonýr Victor Osimhen. Přestože Neapol vstoupila do zápasu o dost lépe než domácí, doplatila na neproměněné šance. Ve 40. minutě pak jedinou brankou utkání rozhodl milánský záložník Ismael Bennacer.

Před odvetou, která je na programu příští týden bude navíc prvnímu celku italské ligy chybět záložník Zambo Anguissa, který dostal v druhé půli dvě žluté karty během 4 minut. 

Výsledky čtvrtfinále Ligy mistrů

Real Madrid - Chelsea FC 2:0 (1:0)
Branky: 22. Benzema, 74. Asensio. Rozhodčí: Letexier - Mugnier, Rahmouni (všichni Fr.) - Kwiatkowski (video, Pol.). ŽK: Camavinga, Militao, Carvajal - Fofana, Kovačič. ČK: 59. Chilwell (Chelsea). Diváci: 63.142.

AC Milán - SSC Neapol 1:0 (1:0)
Branka: 40. Binnásir. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Dankert (video, Něm.). ŽK: Pioli (trenér), Binnásir, Saelemaekers, Calabria - Zieliňski, Anguissa, Di Lorenzo, Kim Min-če, Rrahmani. ČK: 74. Anguissa. Diváci: 74.742.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme