Trenér Koeman další selhání Barcelony neustál, klub ho po prohře s Vallecanem odvolal

Španělský fotbalový klub FC Barcelona po středeční překvapivé prohře s ligovým nováčkem Vallecanem odvolal trenéra Ronalda Koemana. Klub o tom informoval na svém webu.

Barcelona (Aktualizováno: 13:36 28. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Ronald Koeman na lavičce Barcelony

Koeman byl koučem Barcelony od srpna 2020 | Foto: Jose Breton | Zdroj: Reuters

„FC Barcelona dnes večer propustila“ Ronalda Koemana z pozice hlavního trenéra týmu,“ uvedl katalánský klub na webu.

Fotbalisty Barcelony čeká rok ve ‚vyhnanství‘, stadion Camp Nou projde příští léto rekonstrukce

Číst článek

Nizozemec Koeman je bývalým fotbalovým obráncem, od roku 2018 do loňska trénoval nizozemskou fotbalovou reprezentaci. Pak se stal koučem FC Barcelony.

„Prezident klubu Joan Laporta informoval Koemana o odvolání po prohře s Rayem Vallecano. Koeman se s týmem rozloučí ve čtvrtek. Barcelona mu děkuje za jeho služby a přeje mu vše nejlepší v jeho profesionální kariéře,“ uvádí strohé prohlášení klubu.

Barcelona v 11. kole španělské ligy na stadionu nováčka Vallecana totiž nečekaně prohrála 0:1 a trápící se Katalánci tak v domácí soutěži nebodovali ve třetím z posledních čtyř zápasů. V neúplné tabulce jsou až na devátém místě. Katalánský klub pod Koemanovým vedením utrpěl porážku i během nedělního zápasu se svým úhlavním rivalem rivalem Realem Madrid.

FC Barcelona has relieved Ronald Koeman of his duties as first team coach

00:17 – 28. 10. 2021

20393 111914

O nástupci Koemana se bude teprve jednat. Podle médií je hlavním favoritem bývalý dlouholetý hráč Barcelony Xavi. Jednačtyřicetiletý bývalý záložník vede druhým rokem v Kataru celek Al Sadd, kde má smlouvu ještě na dva roky.

„Xavi řekl Laportovi ano,“ napsal deník Marca. Na nejbližší tři zápasy do reprezentační pauzy však nejspíš mužstvo převezme někdo dočasně, zřejmě kouč „béčka“ Sergi Barjuán.

Xavi se už dříve nechal slyšet, že angažmá v katalánském velkoklubu jej nesmírně láká. „Vždycky jsem říkal, že Barca je můj hlavní cíl. To je můj domov, byl by to splněný sen, uvedl mistr světa i Evropy, jenž coby hráč slavil na Camp Nou osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme