Shakespeare následuje Ranieriho. Leicester vyhodil po sérii nezdarů dalšího trenéra

Předloňský senzační šampion Anglie z Leicesteru v úterý rozvázal smlouvu s dosavadním trenérem prvního mužstva Garethem Shakespearem, který působil v roli hlavního kouče od únorového vyhazovu Claudia Ranieriho. Shakespeare, který dokončil loňskou sezonu na vzhledem k okolnostem velmi slušném dvanáctém místě, byl propuštěn navzdory tomu, že před čtyřmi měsíci podepsal novou tříletou smlouvu.

Leicester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér Leicesteru City Gareth Shakespeare

Bývalý trenér Leicesteru City Gareth Shakespeare | Zdroj: Reuters

V Leicesteru zjevně s Shakespearem původně počítali na delší období, protože po svém povýšení z pozice asistenta na hlavního kouče vyhrál z 16 zápasů anglické Premier League hned osm a svůj tým dovedl až do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde byli jeho svěřenci vyřazeni Atléticem Madrid.

Loňský strůjce úspěchu je bez práce. Leicester vyhodil trenéra Ranieriho

Číst článek

V současné sezoně však předloňský mistr z osmi zápasů zvítězil pouze jednou a s pouhými šesti body se tak krčí na sestupovém 18. místě. Horší bilancí letos disponuje jen Bournemouth se čtyřmi a Crystal Palace se třemi body. Naposledy Leicester v pondělí remizoval 1:1 s West Bromwichem, což byla pro majitele poslední kapka.

Shakespeara minimálně pro nejbližší venkovní zápas se Swansea City nahradí Michael Appleton, jemuž budou dělat asistenty Mike Stowell a Adam Sadler. Vedení Leicesteru City však předpokládá, že půjde o krátkodobý záskok. Podle viceprezidenta klubu Aiyawatta Srivaddhanaprabhy již probíhá pečlivý výběr nového dlouhodobého trenéra.

„Craig byl skvělý. Ať už jako asistent trenéra Ranieriho, anebo jako hlavní trenér v obtížné situaci letos v únoru. Jeho oddanost klubu byla vždy absolutní a jeho přispění k nejúspěšnějšímu období v dějinách Leicesteru je neoddiskutovatelné," dodal o Shakespearově působení viceprezident Leicesteru.

Ne pro všechny fanoušky však jde o rozumné rozhodnutí. Někteří například namítají, že v osmi ligových zápasech v letošní sezoně Leicester čelil již takovým týmům jako je Chelsea, Manchester United, Arsenal či Liverpool. Shakespearův vyhazov je tak poněkud krutý.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme