Bordeaux nesmí slávistům prodávat vstupenky. ‚Brání se sankcím,‘ říká sekretář sešívaných Vrba

Fotbalový klub Girondins Bordeaux dostal od Evropské fotbalové unie UEFA zákaz prodávat lístky fanouškům Slavie. Pražané se tak za týden v utkání Evropské ligy ve Francii budou muset obejít bez podpory svých příznivců. UEFA potrestala Slavii za chování některých fanoušků v Kodani.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie.

Fanoušci Slavie. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Stejně jako UEFA rozhodla, že fanoušci Slavie nesmí vyjet a nesmíme a prodávat vstupenky, tak obeslala i Bordeaux, že nesmí prodávat vstupenky fanouškům Slavie,“ vysvětluje Radiožrunálu stanovisko UEFA generální sekretář Slavie Jiří Vrba.

S novým majitelem do Ligy mistrů. ‚Chceme silný středoevropský klub,‘ říká šéf Slavie Tvrdík

Číst článek

Pražský klub byl potrestaný za to, že někteří příznivci při cestě na stadion v Kodani hajlovali, následně se pak na tribuně poprali mezi sebou i s pořadatelskou službou.

„Je to složité, ale klub se snaží zabránit, aby nebyl sankcionovaný. Když jim to UEFA nařídí, udělají všechno proto, aby tam fanoušky Slavie nepustili. Nevím, jestli budou kontrolovat vstupenky či pasy. Dnes se na spoustu zápasů nedostanete, aniž byste nepředložili vstupenku a pas,“ nastiňuje Vrba možné varianty kontroly před stadionem.

Fanoušci, kteří se těšili na výlet na západ Evropy spojený s fotbalem tak mají smůlu. I přes oficiální zákaz je možné, že nějací slávisté se na tribunu přeci jen dostanou. Riziko toho, že se tak nestane, je ale velké.

„Kdekdo je strašně chytrý a koupí si lístek s tím, že se tam nějak dostane. Nikdo netvrdí, že ne, ale snažíme se zabránit tomu, aby nebyl zklamaný. V okamžiku, kdy pojedu do Francii, zaplatím si letenku a nepustí mě na stadion, je zklamání dvojnásobné,“ říká Jiří Vrba.

Sparťanská zkušenost

Lidé, kteří si koupili vstupenky v online prodeji, dostanou své peníze zpět. Opatření přímo u stadionu francouzský klub ještě upřesní. 

Podobný problém jako Slavia řešila v minulosti i konkurenční Sparta. Letenští v loňském roce kvůli výtržnostem fanoušků při zápase s Interem Milán hrála bez divácké podpory v ruském Rostově.

„Trest nám byl udělen s výrazným časovým předstihem, byla tam asi dvouměsíční pauza. Nevelká část fanoušků měla nakoupené letenky a tak, takže jsme žádné větší problémy neřešili,“vzpomíná šéf komunikace Sparty Ondřej Kasík. 

Zápas v Bordeaux, který může sešívané posunout do jarní fáze Evropské ligy, se hraje ve čtvrtek 29. 11 s výkopem v 18:55. Radiožurnál utkání nabídne v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz nabídne textový online. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme