S novým majitelem do Ligy mistrů. ‚Chceme silný středoevropský klub,‘ říká šéf Slavie Tvrdík

Fotbalová Slavia má nového majitele, ale v čínských rukách zůstává. Většinovým akcionářem se stala developerská společnost Sinobo Group, která se hodně angažuje i ve sportu. V Pekingu už jeden fotbalový klub vlastní a řídí. Dosavadní vlastník Citic Group v klubu minoritně zůstává.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tvrdík a předseda představenstva Sinobo Group Čou Ťin-chuej

Jaroslav Tvrdík a předseda představenstva Sinobo Group Čou Ťin-chuej | Zdroj: SK Slavia Praha

Na střeše stadionu v Edenu se rozsvítil nový název arény - Sinobo Stadium. Éra nového čínského majitele začala.

Novým vlastníkem fotbalové Slavie je čínská společnost Sinobo, klub zároveň posílí liberecký Ševčík

Číst článek

„Přeju Slavii, aby byla lepší a lepší,“ popřál klubu Čou Ťin-chuej, předseda představenstva Sinobo Group, popřál Slavii co nejlepší budoucnost. Sám k tomu může přispět, protože fotbalu věnuje hodně času.

Dojem udělal třeba i na slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského, který s čínským majitelem probíral možné posily. „Za mě je pro Slavii obrovské štěstí, že máme majitele, který fotbalu rozumí a který už jeden klub vlastní a má s ním zkušenost. Ta práce je potom mnohem jednodušší.“

Slavia má stejnou akcionářskou strukturu jako čínský klub Peking Kuoan, který bude v příští sezoně hrát asijskou Ligu mistrů. Sinobo Group drží majoritní podíl, Citic Group minoritní. Mezi oběma kluby proto bude probíhat užší spolupráce.

„Doufám, že nebude dlouho trvat, aby oba dva kluby hrály Ligu mistrů. Jeden asijskou, druhý evropskou,“ věří slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

Právě Liga mistrů je meta, kterou nový majitel stanovil. Cíle má Sinobo Group vysoko. „Máme od předsedy Čou velmi náročné úkoly. Vyhrát ligu a udělat všechno pro postup do základní skupiny Ligy mistrů. Chceme budovat silný středoevropský klub,“ říká Tvrdík.

Souček vydrží na jaře, Stoch prodlouží smlouvu

Slavia chtěla tato slova dokázat i konkrétními činy. Proto si pro boje o titul pojistila klíčové hráče, o které by v zimě mohl být zájem v zahraničí. Tomáš Souček slíbil, že zůstane i na jaře, a Miroslav Stoch rovnou prodlouží smlouvu.

Nový majitel tomu podle Tvrdíka napomohl, protože se v klubu už nějakou dobu angažuje. „Už delší dobu se podílí na vedení společnosti. Máme za sebou sezonu, ve které příchod hráčů financovala právě Sinobo Group.“

Nový čínský majitel neznamená pro Slavii jen ekonomickou sílu. Ale taky třeba možnost spolupráce s Pekingem Kuoan, který Sinobo rovněž vlastní. Oba týmy například vyrazí na společné soustředí. Kluby také plánují vzájemnou výpomoc na mládežnické úrovni.

„Momentálně máme silného majitele a věřím, že nás dokáže posunout zase o kus dál. Doufám, že budoucnost bude naše,“ shrnul novinky slávistický kapitán Milan Škoda.

Kapitán klubu brzy začne už osmý rok a pamatuje i doby, kdy se tým zachránil v nejvyšší lize až v posledním kole a klubu hrozil krach. Teď má Slavia možnosti větší a záleží, jak je využije.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme