U hokejové reprezentace končí generální manažer Nedvěd, nahradit by ho mohl Havlát

U hokejové reprezentace skončil generální manažer Petr Nedvěd. Bývalý vynikající útočník opustil funkci na vlastní žádost k 31. srpnu. Webu iSport.cz to potvrdil prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. Nedvěda by mohl nahradit Martin Havlát, který byl doposud jeho asistentem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nedvěd

Petr Nedvěd | Foto: Renata Matějková | Zdroj: Profimedia

„Ano, Petr Nedvěd skončil na vlastní žádost k poslednímu srpnu. Jde o osobní důvody. Domluvili jsme se spolu v přátelské rovině, že kdyby se situace změnila k lepšímu, znovu bychom navázali spolupráci,“ uvedl Hadamczik.

Zlatá trefa Pastrňáka nebo drtivý závěr s Kanadou. Připomeňte si všechny české góly na šampionátu

Číst článek

Dvaapadesátiletý Nedvěd byl generálním manažerem národního týmu od roku 2018, s výjimkou sezony 2022/23. Spolupracoval tak s hlavními trenéry Milošem Říhou, Filipem Pešánem, Karim Jalonenen a Radimem Rulíkem. Společně s Jalonenem získali na mistrovství světa 2022 bronzové medaile, tým vedený Rulíkem letos šampionát ovládl.

„Odcházím z osobních, potažmo rodinných důvodů, které bych nechtěl v médiích obšírněji rozebírat. Tímto děkuji za respektování mého soukromí,“ řekl Nedvěd.

Nový nástupce

Hlavním adeptem na uvolněnou funkci je Havlát, jenž v minulé sezoně s Nedvědem spolupracoval. „Čekám na Martinovo stanovisko, zda převezme Petrovu odpovědnost a jeho kompetence. Dva roky u národního týmu byl, řadu věcí dělali společně. Pokud dostanu kladnou odpověď, vše by pokračovalo v zaběhnutých kolejích, což si i přeju,“ řekl Hadamczik.

Bez platné smlouvy pro příští sezonu je i jeden z Rulíkových asistentů Marek Židlický. Podle Hadamczika by ale měl bývalý úspěšný obránce pokračovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme