Jediným nováčkem v nominaci české hokejové reprezentace pro Švédské hry je karlovarský Flek

Útočník Jakub Flek z Karlových Varů je jediným nováčkem v nominaci českých hokejistů na únorové Švédské hry ve Stockholmu. Poprvé od mistrovství světa v roce 2018 v Dánsku se vrací obránce Libor Šulák z finské Kouvoly a útočník Tomáš Hyka z Čeljabinsku. V kádru je deset hráčů z extraligy a čtrnáct krajánků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Flek v dresu Karlových Varů

Jakub Flek v dresu Karlových Varů | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

„Z původní nominace se skoro polovina změnila. Zase jsme poskládali mužstvo z hráčů z mladší, starší i střední generace, kteří se účastnili turnajů. Ještě máme dvě tři jména, která bychom chtěli doplnit tak, abychom měli dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků,“ řekl trenér Miloš Říha, který se chystá doplnit ještě trojici do ofenzivy.

1:59

Trenér Říha po prohře se Švédskem kritizoval. ‚Někteří hráči o sobě budou muset přemýšlet,‘ řekl

Číst článek

Sedmadvacetiletý Flek měl debutovat už na prosincovém Channel One Cupu v Plzni a Moskvě, ale nakonec se omluvil kvůli zranění. V extralize si v této sezoně připsal ve 41 zápasech 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí.

Po nejdelší pauze se představí sparťanský obránce Jan Košťálek, který hrál za národní tým v dubnu 2017. O sedm měsíců později reprezentoval bek David Němeček z Raumy. Poprvé od prosince 2018 bude v národním mužstvu brankář Dominik Furch z Örebra.

Český tým se sejde v pondělí v pražském Edenu. Do třetího turnaje Euro Hockey Tour vstoupí ve čtvrtek 6. února proti domácímu Švédsku. V sobotu nastoupí proti Finsku a v neděli se utká s Ruskem. Po dvou turnajích vedou čeští hokejisté tabulku s 11 body o skóre před Finskem a se čtyřbodovým náskokem před Švédskem a Ruskem.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry ve Stockholmu (6.-9. února):

Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4).

Obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1).

Útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/3), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 12/0), Tomáš Filippi (Magnitogorsk/KHL; 45/5), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 23/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31) Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 32/4).

Náhradníci - brankáři: Dominik Frodl (Plzeň); obránci: Ondřej Dlapa, Marek Hrbas (oba Mladá Boleslav), Ronald Knot (Liberec), Filip Pyrochta (Kometa Brno), útočníci: Ondřej Najman, David Šťastný, Adam Zbořil (všichni Mladá Boleslav), Ondřej Kovařčík (Třinec), Adam Musil (Liberec), Šimon Stránský (Kometa Brno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme