Z dovolené do reprezentace. Martin Růžička se připojil k hokejovému týmu

O víkendu ještě ležel na pláži, teď je v Jižní Koreji, kde jsou teploty pod nulou. Hokejista Martin Růžička ale nelituje. Je novým členem národního týmu. Po zranění Milana Gulaše byl narychlo povolaný na olympijské hry.

Pchjongčchang, Kangnung Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Růžička slaví gól proti Finsku

Martin Růžička (vpravo) při svém posledním reprezentačním startu | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

„Poslední den a půl byl hektický. Musel jsem se sbalit, nafasovat věci a včera v 6.30 jsem letěl sem,“ popisuje Martin Růžička svoji cestu na Pchjongčchangu.

Gulaš přišel o olympiádu. Zraněný útočník Plzně vypadl z týmu, nahradí ho Růžička

Číst článek

Přiznal, že po zveřejnění nominace, kde chyběl, byl zklamaný. Zpráva o dodatečné nominaci ho zastihla ke konci dovolené. „Měli jsme v Třinci volno. Akorát jsem se vracel z Dubaje.“

Teplotní rozdíl může být klidně i čtyřicetistupňový. Větším problémem než stupně na teploměru ale bude spíš překonávání časových pásem. Martin Růžička se k týmu už připojil, ale na stadion dorazil v době, kdy jeho reprezentační spoluhráči už byli podruhé v Pchjongčchangu na ledě.

Třinecký útočník tak sedl alespoň na rotoped. „Mrzí mě, že to nevyšlo. Přijel jsem těsně po tom, co kluci začali. Půjdu se aspoň vyjezdit na kolo a hlavně dobře zregenerovat,“ plánoval hned po příletu.

První zápas olympijského turnaje budou hrát Češi proti Jižní Koreji už za dva dny a zatím není jasné, jestli Růžička nastoupí. Sám útočník přiznal, že je mu líto Milana Gulaše, kterého nakonec vystřídal na soupisce národního týmu.

„Po nominaci jsem to vypustil z hlavy a nechtěl jsem se na to upínat. Nikomu jsem nic nepřál. Pustil jsem to z hlavy a telefonát mě překvapil,“ přiznal.

Teď už je ale Růžička členem týmu, který se připravuje na první zápas ve čtvrtek proti domácím Jihokorejcům. I když je Růžička v dějišti her jen pár desítek minut, maximálně hodin, atmosféru vnímá.

„Od fasování věcí po přílet to na vás dýchá. A tady úplně nejvíc. Zatím si to užívám,“ říká útočník hokejové reprezentace Martin Růžička.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme