Starty na mistrovství světa v ohrožení. Fotbalové hvězdy trápí před šampionátem v Kataru zranění

Mistrovství světa v Kataru startuje už za měsíc. Kontroverzní šampionát se kvůli tamnímu klimatu přesunul na listopad a prosinec a naboural tak podzimní fotbalový program. Vyšší časové a kondiční nároky se podepisují na zdraví fotbalistů. Část reprezentací tak musí řešit zranění.

Katar Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný Yann Sommer

Zraněný Yann Sommer | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

První zápas letošního světového šampionátu odehraje v neděli 20. listopadu Katar s Ekvádorem. Většina světových lig přitom přeruší svůj program teprve o týden dříve. Velké množství podzimních zápasů má za důsledek četná zranění, která ohrožují starty reprezentantů. Server iROZHLAS.cz připravil soupis fotbalistů z předních evropských lig, kteří jsou zranění a hrozí jim, že mistrovství světa zmeškají.

Držení se za ruce a duhové vlajky. Katar během fotbalového mistrovství uvolní anti-LGBT zákony

Číst článek

N'golo Kanté

Francouzský defenzivní záložník a hráč Chelsea si v srpnovém zápase s Tottenhamem poranil zadní stehenní sval a podle vyjádření klubu bude chybět až čtyři měsíce. 

Mistrům světa z Francie tak ze sestavy vypadnul jeden z jejich nejlepších hráčů. Byl to právě jedenatřicetiletý Kanté, který jim v roce 2018 svou defenzivní prací zajistil zisk poháru.

Argentinské duo

Lionel Messi získal minulé léto s Argentinou svou první mezinárodní trofej za vítězství v jihoamerickém turnaji Copa America. Výhra na mistrovství světa by tak Messimu definitivně přiřkla status argentinského národního hrdiny. Tlak je o to větší, protože útočník před turnajem prohlásil, že to bude jeho poslední v kariéře. 

Fotbalové ofsajdy pod kontrolou umělé inteligence, FIFA představí na mistrovství světa novou technologii

Číst článek

Další starosti mu přidělala i zranění jeho reprezentačních spoluhráčů Angela Di Maríi a Paula Dybaly.

První jmenovaný si minulé úterý v zápase Ligy Mistrů proti Haifě natáhnul sval a bude Juventusu chybět skoro měsíc. Na úvodní zápas mistrovství světa by tak měl být připraven.

Horší to je s útočníkem AS Říma Paulem Dybalou, který má poraněný kvadriceps a momentálně trénuje individuálně. Zranění by mělo Dybalu vyřadit na čtyři až osm týdnů, podle trenéra Římanů Josého Mourinha ale Argentinec už letos hrát nebude.

Portugalsko

Pro Cristiana Ronalda to zřejmě poslední mezinárodní turnaj nebude, i tak by však určitě Portugalsko rád znovu dovedl až do finále. V útoku mu s tím však nepomůže Diogo Jota ani Pedro Neto.

Jota se zranil ve vítězném zápase s Manchesterem City a mistrovství světa nestihne. Neto absentuje od 1. října.

Jihoamerické rány

I další dva hráči Liverpoolu - Luis Diaz a Arthur do Kataru neodletí. Kolumbijec Diaz bude kvůli poraněnému kolenu chybět do prosince a nová posila Brazilec Arthur se vrátí až za 3-4 měsíce.

Zraněný je i další brazilský hráč Richarlison. Útočník Tottenhamu by se ale měl do startu mistrovství světa zotavit.

Obránci i brankář

Nepříjemnosti musí řešit i trenér Anglie Gareth Southgate. Nejprve se na pozici pravého obránce zranil Reece James a později i Kyle Walker s Trentem Alexanderem-Arnoldem. James bude chybět určitě, start zbylých dvou je nejistý.

Kotník si poranila i brankářská jednička Švýcarů Yann Sommer. Klub zatím diagnózu neupřesnil, podle prvních odhadů ale čeká Sommera dlouhá pauza. 

kal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme