Komplikace kvůli ramadánu řešil ošetřením. Tuniský brankář pomáhal spoluhráčům, aby se mohli najíst a napít

Fotbalisté Tuniska podle všeho našli nezvyklý způsob, jak se vypořádat s následky půstu, který drží v rámci ramadánu. Brankář Muizz Hasan si ve dvou posledních přípravných zápasech vždy vyžádal ošetření v době, kdy už muslimové mohou jíst a pít, takže spoluhráči se s klidným svědomím mohli jít občerstvit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentanti Tuniska před přípravným zápasem s Tureckem

Reprezentanti Tuniska před přípravným zápasem s Tureckem | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Muslimové totiž během ramadánu můžou jíst a pít až po západu slunce, a jak poukázala řada médií, právě na tento okamžik Hasan načasoval obě ošetření.

V utkání s Portugalskem byl v péči lékařů v 58. minutě a o pár dní později v zápase s Tureckem tak učinil v 49. minutě. V obou případech se jeho spoluhráči houfně vydali k lavičce, aby se napili a dali si datle.

Oba zápasy skončily 2:2, generálka na šampionát čeká Tunisko v sobotu proti Španělsku. Na mistrovství, které se už bude hrát po skončení ramadánu, se výběr trenéra Nabíla Maalúla postupně utká s Anglií, Belgií a Panamou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme