Při dnešním „bláznivém“ počasí se snadno může stát, že se nám jaro i část podzimu spojí v prodloužené léto. Já mám na stanovení příchodu podzimu vlastní pomůcku, v obchodech se totiž objeví fíky.
Evropská unie, a tedy i Česká republika, se zavázala do roku 2030 snížit plýtvání jídlem na polovinu. A právě podobné výzkumy můžou podle vědců ukázat, na co se zaměřit.
Dobrovolníci, kteří si tři týdny pro vědecké účely užívali ranní máslové orgie v podobě pečiva typu croissant, se dopracovali ke zvýšení cholesterolu v průměru o deset procent.
Na počátku srpna poptávku podpořilo i silné zemětřesení, které způsobilo panické nakupování. Na loňskou sklizeň rýže pak měla negativní dopad vlna veder. Ta zhoršila kvalitu i množství úrody.
Tradiční a pro Hamburk přímo ikonickou restauraci Old Commercial Room založil britský rejdař Johann Georg Christian Venzky v roce 1795, takže se jedná o jednu z nejstarších ve městě.
Obchodní řetězec Albert od loňského roku pořádá večerní svozy potravin jako je zelenina, mléčné produkty a další. Připojit by se mohly i daší supermarkety.
Zvířata budou utracena v přírodních parcích a regionech, kde podle úřadů počet zvířat převyšuje zásoby vody a kapacitu pastvin. Jižní Afrika se potýká s nejhorším suchem za poslední desetiletí.
Historie špízu je dlouhá a zajímavá, sahající tisíce let zpět do lidské historie. Maso napíchnuté na jehlu a opečené nad ohněm je jednou z nejstarších forem vaření, kterou lidstvo zná.
Anorexie, bulimie nebo ortorexie. Mezi dětmi a mladistvými přibývá těch, kteří trpí poruchy příjmu potravy. Zvlášť závažná čísla evidují statistici u dívek.
„U poruch příjmu potravy, které jsou často spojeny s úzkostí a neschopností regulovat emoce, přinesl covid obrovskou nejistotu. Nejistí byli i rodiče,“ líčí klinická psycholožka Tereza Maková.
Americká gymnastická hvězda Simone Bilesová se na hrách v Paříži přidala ke kritikům stravování v olympijské vesnici. Jídlo je podle ní až příliš zdravé. Uvedla to agentura Reuters.
Léto je příznivé jak pro jídlo tak i umění. Šéfkuchaři si libují, že jsou zelenina a ovoce čerstvé, hudba lépe zní, na zahradě se skvěle čte. A do umění se často prolíná i gastronomie.
Vaření se synem dopadlo až tak výborně, že jsem mu „sebrala“ pár receptů a o ty se s vámi podělím. Jsou to pochoutky nad pochoutky a přesně definují, co sečuánská kuchyně je.
„V oddíle potraviny a nealkoholické nápoje ceny meziročně klesly, a to zhruba o čtyři procenta," uvedla Pavla Šedivá, vedoucí oddělení statistiky spotřebitelských cen statistického úřadu.
Čína a Jižní Korea vedou spor o kimči – tradiční korejský pokrm ze zelí a fermentované zeleniny. Jihokorejcům se nelíbí název, který Číňané pro přílohu používají
Lahůdkářství / Pivovar||red|Literatura|KNIŽNÍ SOUTĚŽ
Co jedl Karel IV. a co Jiří z Poděbrad? A jak starý je vlastně špekáček? Tomu všemu se věnuje Christian Szabo ve svém knižním gastronomickém projektu Evoluce českého jídla.
Zboží nabízejí manželé ve svém newyorském obchůdku opravdu nepřeberně. Úzkoprofilové zboží představuje v USA především jiná než hladká mouka, zákazníka ale potěší třeba i piškoty nebo brynza.
Tento týden jsem zašla na druhý den zahájení britského tenisového svátku ve Wimbledonu. Na tradičním čaji o páté můžete ochutnat nejen výborné jahody se smetanou.
Policista byl vyslán k nehodě, při níž se převrátil kamion, aby místo zajistil. Namísto toho zde ale jednomu ze záchranářů poručil, aby mu předal devět dvacetikilogramových balení čedaru.
31 procent veškeréhouvařeného jídla ve školách, se posléze vyhodí, vyplývá z nového průzkumu neziskové organizace Zachraň jídlo a Institutu evaluací a sociálních analýz (INESAN).
Český řízek se nejčastěji podává s bramborovým salátem, bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky. Oblíbené jsou lístky hlávkového salátu, na které řízek servírujeme.