Zábranský odmítl nabídku trénovat reprezentaci. Chce se dále soustředit na Kometu a rodinu

Libor Zábranský odmítl nabídku trénovat hokejovou reprezentaci. I nadále chce koučovat Kometu Brno, kterou dovedl podruhé za sebou k extraligovému titulu. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý úspěšný obránce je zároveň majitelem a generálním manažerem klubu.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Komety Libor Zábranský

Trenér Komety Libor Zábranský | Zdroj: ČTK

„Velice si vážím toho, že jsem se dostal mezi kandidáty na post hlavního kouče národního týmu. Zůstávám ale s rodinou, neplánuji tuto nabídku přijmout,“ uvedl Zábranský na webu Komety.

Straka, Zábranský, Pešán nebo někdo jiný? Po mistrovství světa se bude hledat nástupce trenéra Jandače

Číst článek

U národního týmu po květnovém mistrovství světa skončí po dvou letech Josef Jandač. Hlavním důvodem, proč se Zábranský rozhodl, že ho nenahradí, je rodina. Chce se věnovat dětem.

„Strašně si vážím Tomáše Krále (prezidenta hokejového svazu), koneckonců i kvůli němu jsem před dvěma lety přijal místo ve výkonném výboru svazu. Na toto téma jsme spolu mluvili často, dokonce i v průběhu finálové série. Není potřeba nic natahovat a hledat v tom vědu. Mám strašnou spoustu rozdělané práce v klubu, nechtěl bych, abychom se v tom dále pitvali,“ řekl Zábranský.

Šéf Komety byl momentálně považován za hlavního adepta na post reprezentačního kouče. Před Zábranským v minulých dnech odmítl možnost, že by trénoval národní tým, plzeňský kouč a majitel Martin Straka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme