OBRAZEM: Čeští ragbisté se v exhibici utkali s výběrem Nového Zélandu, prohráli 0:43

Českým ragbistům se v exhibičním utkání s novozélandským výběrem Ambassador's XV nepodařilo zabodovat a favorizovaným hostům podlehli 0:43. Na hřišti Tatry Smíchov soupeř dominoval a ráz utkání určil položenou pětkou už ve druhé minutě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diváci na tribunách i mimo ně fandili, znalci vysvětlovali při zápase těm méně zkušenějším taje a pravidla ragbyové hry. Na stadionu Tatry Smíchov bylo plno. Odhadem kapitána českého týmu Roberta Trefného možná až ke třem tisícům fanoušků.

„Tento zápas je skvělá propagace ragby v Čechách. Atmosféra je to úplně nepopsatelná, tolik lidí přijde na normální zápasy Europe Trophy, které hrajeme,“ řekl Radiožurnálu Trefný.

Zakryjte si tetování, prosí pořadatelé mistrovství světa ragbisty. Obávají se spojení s Jakuzou

Číst článek

Domácí tým nenavázal na loňskou překvapivou výhru 23:15. V prvním poločase pronikli novozélandští ragbisté do koncové zóny soupeře celkem čtyřikrát a vedli 26:0, po změně stran přidal tým ze země mistrů světa ještě tři pětky.

„Je pěkné si zahrát proti týmu, jehož hráči na začátku utkání soupeře zastrašují bojovnou hakou a kromě toho pak po celé utkání předvádějí skvělé ragby. Novozélanďané hráli skvěle i v obraně, a když zaútočili, tak jsme vždy měli plno práce, abychom je zastavili. Sedmkrát se nám to nepovedlo,“ konstatoval zadák českého týmu Martin Cimprich.

Výběr novozélandských hráčů působících v Evropě se utkal s reprezentací popáté a při čtvrtém vítězství slavil nejvýraznější výhru. Předloni vyhrál 38:0. „Soupeř byl proti loňskému roku více sehranější a domnívám se, že letos i více hráči soupeře dodržovali životosprávu,“ řekl trenér Pavel Pala.

„Letos přijeli sportovci, nebyla to pivní parta, která si to sem přijela užít. Věděli, jak tady jejich mužstvo dopadlo loni,“ dodal Pala.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme