‚Big Z‘ jako Ironman. Chára se po skončení hokejové kariéry pouští do extrémních výzev, oslnil v triatlonu

Bývalý slovenský hokejista, který působil 24 sezon v NHL a je spojován především s klubem Boston Bruins, překvapuje svými výkony i po ukončení kariéry. Zdeno Chára už v minulosti absolvoval například Bostonský nebo Londýnský maraton. Tentokrát se představil v Německu na závodě Challenge Roth, během kterého absolvoval trať triatlonového závodu Ironman. Plaváním, jízdou na kole a během strávil čas 10:20:53 a ve své kategorii obsadil 140. místo.

Roth (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V rámci přípravy na závod Ironman absolvoval Zdeno Chára i Bostonský maraton

V rámci přípravy na závod Ironman absolvoval Zdeno Chára i Bostonský maraton | Zdroj: Profimedia

Zdeno Chára je nejvyšším hokejistou, který kdy nastoupil v zámořské NHL. Díky své výšce si vysloužil přezdívku „Big Z“ a svou dva metry a šest centimetrů vysokou postavu i po ukončení kariéry pravidelně rozpohybovává. V září roku 2022 pověsil brusle na hřebík a postupně je vyměnil za běžecké boty.

Slovenský obr se za poslední rok zúčastnil celkem osmi maratonů. Objevil se 15. dubna na Bostonském maratonu, šest dnů poté běžel další maraton, tentokrát v Londýně. Běžecké závody pojal jako přípravu na mnohem těžší zkoušku v podobě triatlonového Ironmana.

Trať nejtěžšího triatlonového závodu na světě absolvoval v neděli 7. července závod Challenge Roth, který se uskutečnil v Bavorsku. V Německu Chára postupně spolykal 3,8  kilometru plavání, dalších 180 v sedle kola a poté ještě zaběhl maratonskou trať.

První část triatlonu zvládl za hodinu a půl. Po vyběhnutí z vody nasedl na kolo a udržoval průměrnou rychlost 34,3 km/h, díky čemuž absolvoval druhý úsek za pět hodin a patnáct minut. V tempu nepolevil ani ve třetí části, kdy zaběhl maraton v čase tři hodiny a 27 minut. 

V celkovém pořadí obsadil Chára s celkovým časem 10:20:53 1027. místo. V kategorii mužů mezi 45 a 49 lety vybojoval 149. příčku. 

Karolína Laura Hornová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme