Neuvěřitelný olympijský vítěz Bradbury získal cenu za hrdinství, rychlobruslař zachránil život čtyřem lidem

Olympijský vítěz v rychlobruslení na krátké dráze Steven Bradbury dostal v Austrálii ocenění za statečnost. Loni v březnu nedaleko Brisbane zachránil z rozbouřeného moře čtyři mladé lidi. Informovala o tom agentura Reuters.

Brisbane (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz v rychlobruslení na krátké dráze Steven Bradbury

Olympijský vítěz v rychlobruslení na krátké dráze Steven Bradbury | Zdroj: Profimedia

„Naprosto si to zaslouží. Jednal rychle, s klidem a s velkou odvahou. Vždycky jsme Steva obdivovali za to, co dokázal na ledě, ale zachránit čtyři mladé životy je mnohem větší úspěch,“ uvedl šéf australského olympijského výboru Ian Chesterman.

Bradbury učil syna surfovat, když si ve velkých vlnách všiml mladé dívky v ohrožení. Syna poslal pro záchranáře a sám na surfu doplaval k mladé ženě a pomohl jí na břeh. Při tom uviděl další tři mladíky v problémech a také jim pomohl.

„Jako první jsem doplaval k dívce. Její výraz jsem pak nemohl dva měsíce dostat z hlavy. Ještě nikdy jsem neviděl člověka, který by měl v očích tolik strachu,“ řekl padesátiletý Bradbury rozhlasové stanici ABC.

Poté se pokusil dostat na prkně do bezpečí i tři zbývající teenagery. „Ale byli jsme moc těžcí, takže jsem je chtěl vzít po jednom. Mezitím ale dorazili záchranáři, dva vytáhli a já se zbývající holkou doplaval na prkně na břeh,“ dodal účastník čtyř olympijských her.

Bradbury se proslavil na olympiádě v Salt Lake City, kde získal senzační zlato v závodě na 1000 metrů. Ve finále byl od začátku poslední a zaostával o zhruba 15 metrů, ale po hromadném pádu čtyř soupeřů v poslední zatáčce nakonec zvítězil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme