Golfista se pokusil dostat na US Open, zahrál 55 ran nad normu hřiště

Sportovci se mohou stát slavnější i díky neúspěchům. Bizarní golfový příběh se udál v kvalifikaci na US Open. Na osmnácti jamkách zahrál golfista Clifton McDonald 127 ran, neuvěřitelných 55 úderů nad normu hřiště.

Silver Lakes/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golf, ilustrační foto

Golf, ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Pro golfistu na turnaji je obvykle bogey – výsledek s jednou ranou nad normu jamky – nepříjemnou zprávou. Pro Cliftona McDonalda bylo naopak úspěchem. Na turnaji v Silver Lakes v Alabamě, jednom z kvalifikačních turnajů na US Open, zahrál bogey dvě. Na všech ostatních šestnácti jamkách ale byl výsledek ještě horší.

Golfista začal první kolo turnaje na jamce číslo 10 a do výsledku zapsal dvě rány nad par. Hned na další jamku s normou čtyř ran jich potřeboval 8 a jeho negativní skóre utěšeně narůstalo.

Po devíti jamkách, tedy v polovině kola, měl výsledek +32. Jeho trápení si všímali i protihráči. Třeba Lee McCoy sdílel na Twitteru jeho scorekartu. „Tenhle chlápek hrál před mnou. Po devíti jamkách měl 68 ran a rozhodl se kolo dokončit," napsal a hashtagem #NeverGiveUp, v němž ocenil, že se kolega nevzdal.

McDonald dohrál celé kolo a na druhé devítce se trošku zlepšil, celkově ale kolo dokončil na 127 úderů, hrozivých 55 ran nad normu hřiště. Kolo prý neovlivnilo špatné počasí, na hřišti bylo slunečno, přesto prý ještě nikdo nikdy v kvalifikaci na US Open nezaznamenal tak hrozivé kolo.

„Byl milý a podle dalších hráčů hrál rychle. Ale prostě to bylo nad jeho síly," okomentoval golfistův výkon pro BBC ředitel turnaje Andy Priest. Zaujalo ho ale i McDonaldovo oblečení. Teplota dosahovala na 32 stupňů, přesto nastoupil v pletených bavlněných kalhotách.

Šanci získat možnost účasti na US open mají golfisté na 114 turnajích po celých Spojených státech a Kanadě. Podmínkou účasti je ale mít golfový hendikep 1,4 a nižší. US Open se v letošním roce koná v Erin Hills ve Wisconsinu. Loňský titul se pokusí obhájit Dustin Johnson.

Vojtěch Man, Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme