Snad už všechno odeznělo, doufá Krpálek po covidu. Na domácí šampionát se chystá i s novou vizáží

Judista Lukáš Krpálek má za sebou poslední soustředění před mistrovstvím Evropy v Praze. Dvanáct dní se v turecké Antalyi snažil vyladit formu a připravit se na jediný závod v letošním roce.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek s novou vizáží

Lukáš Krpálek s novou vizáží | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Tento kemp v Turecku byl pro většinu z nás takový restart po covidové pauze, protože většina z nás byla pozitivní. V Turecku jsme se vrátili do tréninkového procesu, abychom se trošičku rozeprali,“ líčí pro Radiožurnál Lukáš Krpálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek se bude na evropském šampionátu v Praze prát o domácí výhru. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

„Teď na mistrovství Evropy nastoupím do dlouhých jedenácti měsících a musím říct, že jsem sám zvědavý, jak se mi po tak dlouhé době bude prát. Tím, že to bude doma, budu chtít za každou cenu vyhrát,“ říká odhodlaně Krpálek.

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa se ale musel při soustředění vyrovnat i s následky prodělání nemoci covid-19. Stejně jako většina jeho kolegů judistů, měl i Lukáš Krpálek potíže, které jeho trénink ovlivňovaly.

„Musím říct, že jsem to také pociťoval. Byl jsem mnohem unavenější než normálně. Jak jsem se vrátil do daného výkonu, tak mě trošičku bolela hlava. Ale doufám, že tohle všechno už odeznělo, že budu připravený na evropský šampionát a že budu schopný podat nejlepší výkon,“ popisuje judista.

A k tomu by měl pomoct i nový vzhled Lukáše Krpálka. Z pod jeho roušky vykukují vousy, vlasy má na stranách hlavy ostříhané na milimetr, vršek hlavy zdobí asi pěticentimetrový kohout.

„Manželka chtěla, ať si nechám narůst vousy a dlouhé vlasy, tak to zkouším. Tím, že začínám trochu šedivět, jsem musel boky trochu sestřihnout. Zkouším novou vizáž,“ usmívá se čerstvý třicátník.

Evropský šampionát začne v pražské O2 aréně ve čtvrtek. Největší česká medailová naděje se bude v hmotnostní kategorii nad sto kilogramů prát poslední soutěžní den, tedy v sobotu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme