Nejen basketbalová tragédie. Kobe Bryant je po smrti, legenda NBA nepřežila pád helikoptéry

Jeden z nejlepších basketbalistů všech dob Kobe Bryant zahynul při nedělní havárii vrtulníku v Kalifornii. O úmrtí pětinásobného šampiona NBA a dvojnásobného olympijského vítěze informoval server TMZ, podle kterého byla jednou z obětí nehody i Bryantova třináctiletá dcera.

Los Angeles (Aktualizováno: 23:22 26. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednačtyřicetiletý Bryant cestoval ve své soukromé helikoptéře Sikorsky S-76 s dalšími osmi lidmi na palubě. Stroj po pádu v kopcích u Calabasas severozápadě od Los Angeles zachvátil oheň a nikdo na palubě havárii nepřežil. Úřady potvrdily devět mrtvých, příčiny nehody se vyšetřují.

Olympijský vítěz z Pekingu a Londýna ukončil kariéru v roce 2016 po dvaceti sezonách v NBA, které vesměs strávil v dresu Los Angeles Lakers. S manželkou Vanessou vychovával čtyři dcery, poslední se narodila vloni v červnu.

Bryant je jedním ze sedmi hráčů, kteří během kariéry v NBA pokořili hranici 30 000 bodů. Jeho bilanci 33 643 bodů v sobotu překonal LeBron James a v historickém pořadí ho odsunul na čtvrté místo.

Během kariéry získal Bryant vedle pěti prstenů pro vítěze NBA a zlatých olympijských medailí i dvě ceny pro nejlepšího hráče play-off či cenu pro nejužitečnějšího hráče zámořské soutěže. Ocenění ale sbíral i po ukončení kariéry. V roce 2018 vyhrál za svůj krátký animovaný film „Drahý basketbale“ Oscara a získal i televizní cenu Emmy.

Místo, kde se helikoptéra zřítila:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme