Šrámy jen na duši. Miculyčová je po pádu na mistrovství světa zdravá, trenér dál sní o Paříži

Iveta Miculyčová neobhájila na mistrovství světa bronzovou medaili ve freestyle BMX. Akrobatická cyklistka byla devátá – její druhá jízda na šampionátu v Glasgow totiž skončila pádem z přibližně třímetrové výšky. Přestože se na olympijské hry ještě nekvalifikovala, její trenér Michal Beran věří, že se to sedmnáctileté závodnici ještě povede.

Glasgow (Skotsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Miculyčová

Iveta Miculyčová | Zdroj: Profimedia

„Spadla jsem z backflipu barspinu, což je vlastně salto vzad s protočením řídítek. Řídítka se mi sekla o koleno a už jsem padala. Už v tom vzduchu jsem věděla, že to nedopadne dobře. Blbě jsem spadla na koleno, tak mě trochu pobolívá, ale myslím si, že to bude v pořádku,“ řekla Radiožurnálu po závodě Miculyčová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Ivety Miculyčové a jejího trenéra po pádu na mistrovství světa

Jejím novým trenérem je Michal Beran a právě on stál přímo pod překážkou, na které se poměrně velký pád stal, a viděl ho tedy pořádně zblízka.

„Nebudu lhát, hodně mi to sebralo. Lekl jsem se, měl jsem o ní strach. Sevřelo se mi srdce, ale naštěstí to dopadlo dobře,“ sdělil Beran.

Šrámy tak jsou jen na duši. Postup na olympijské hry byl blízko, ale nakonec nevyšel. Medaile v jedenáctičlenném finále nakonec byla také možná, ale ani ta nedopadla. Navzdory hrozivému pádu ale končí Miculyčová světový šampionát bez vážného zranění a to je v uvolněném světe freestyle BMX to jediné, na čem záleží.

„Zranění jsem se trochu v první chvíli obával, ale naštěstí to jenom tak vypadalo, Ivetka je zdravá. Já jsem spokojený, chyba se může stát, s tím se musí počítat. Ivetka má všechno před sebou, myslím si, že není žádný důvod ztrácet hlavu. Ještě je dost šancí, jak se na tu olympiádu dostat,“ říká Beran, který je stále přesvědčený o tom, že jeho sedmnáctiletá svěřenkyně pojede příští rok v Paříži.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme